Jön az első 3D-s magyar blu-ray-lemez

2010.06.25. 17:08 Módosítva: 2010.06.25. 17:08
A Derült égből fasírt július 7-én jelenik meg. Lejátszót is kell venni a korongokhoz.

Július 7-én jelenik meg először Magyarországon is az első 3D-s blu-ray-lemez. Az InterCom a Derült égből fasírttal jelentette meg az első magyar szinkronos és feliratos háromdimenziós filmet. Még az idén a boltokba kerül a Sony stúdió két másik családi vígjátéka, a Nagyon vadon és a Rém rom 3D változata is.

A 3D-s élmény a hagyományos blu-ray-lemezekkel összehasonlítva egyébként 1000 forintos különbséggel lesz elérhető. A forgalmazó tervében még számos cím és műfaj szerepel, a jövő év legnagyobb mozisikerei mind háromdimenziósak lesznek: a Hupikék törpikék, a Sötét zsaruk III., az új Pókember és Kaptár, továbbá a Szellemirtók 3.

"Kell hozzá egy 3D-s blu-ray-lejátszó is, ami a hagyományos blu-ray (2D-s) lemezeket is lejátssza - mondta az InterCom munkatársa. - A filmhez elengedhetetlenül szükséges térélményt biztosító elemes szemüveg, amit a tévéhez lehet kapni (2 darabot). Azért a tévéhez, mert így csak egyszer kell beszereznie a vásárlónak és nem kell a filmekhez külön-külön. Amúgy minden szemüveget a gyártó cég a saját tévéjéhez optimalizál.."