Andrew Garfield lett az új Pókember

2010.07.02. 12:44
Tobey Maguire-től Andrew Garfield vette át s Pókember szerepét az újabb szuperhősfilmben, írja a Deadline.

A Sam Raimi rendezésében nagy sikert aratott Pókember-trilógia után nem folytatás készül, hanem reboot, ami nem a megszokott történetszálra koncentrál, hanem az ultimate univerzumból merítenének: Peter Parkert tehát ismét megcsípi egy pók és újra gimis lesz. A produkció forgatása decemberben kezdődik, és 2012. július 3-ra tűzték ki a premiert.

Andrew Garfield
Andrew Garfield

Az új Pókemberhez egyébként tavasszal láttak volna hozzá, de a forgatókönyvvel nem volt elégedett Raimi, így nem tudták időben elkezdeni a forgatást, ezzel pedig csúszott volna a jövő év májusára kitűzött premier. Így lefújták a negyedik részt.

Az új változatot Marc Webb rendezheti, a főszerepre rengetegen voltak esélyesek: Jamie Bell, Anton Yelchin, Aaron Johnson, Logan Lerman, Alden Ehrenreich, Frank Dillane és Michael Angarano is.

A 27 éves Andrew Garfield - akit végül kiválasztottak - hamarosan látható lesz David Fincher Facebook-filmjében is, a The Social Networkban, korábban A másik Boleyn lány, a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma és a Boy A-ben játszott. Robert Redford háborús filmjében, a Gyávák és hősökben is.