Jolie nem tudta felülmúlni DiCapriót

2010.07.26. 13:34 Módosítva: 2010.07.26. 13:35
Angelina Jolie debütáló kémfilmje, a Salt ügynök nem tudta elhódítani Leonardo DiCaprio Eredet című sci-fijétől az észak-amerikai kasszasikerlista első helyét a hét végén.

A Christopher Nolan rendezésében készült Eredet továbbra is jobban érdekelte a nézőket, mint bármi más a hétvégén Amerikában. A DiCapriót szupertolvajként felvonultató sci-fi akció bemutatása második hétvégéjén is megőrizte vezető helyét és 43,5 millió dollárt (9,6 milliárd forintot) keresett az amerikai és kanadai jegypénztáraknál. A film észak-amerikai összbevétele ezzel 143,7 millió dollárra (32 milliárd forintra) emelkedett, a nemzetközi piacon pedig további 84 millió dollárt (18,5 milliárd forintot) keresett eddig.

A 160 millió dollárból forgatott produkció a forgalmazó Warner Bros. szerint az észak-amerikai mozikban hamarosan elhagyja a 200 milliós bevételt, és a következő hetekben jó eséllyel növeli jegyeladásait 300 millió dollárra.

Angelina Jolie Salt ügynök című kémthrillerét sok elemző várta premierhétvégéjén az első helyre, de végül 36,5 millió dollárral (8 milliárd forinttal) a második helyet sikerült elfoglalnia. Jolie CIA-ügynököt alakít, akinek szöknie kell, mert azzal vádolják, hogy az oroszok kémje. A pörgős akciómozit a sztár 20 millió dollárért (4,4 milliárd forint) vállalta el. A Phillip Noyce rendezésében száz millióból forgatott filmet kifejezetten az ő számára írták át, miután Tom Cruise kiszállt a produkcióból.

salt1

A felmérések alapján a film közönségét 53 százalékban nők alkották. A Sony stúdió várakozása szerint az akcióthriller jobban teljesít majd a külföldi piacon, erre utal, hogy Indiában és Tajvanon is nagy sikerrel kezdték meg forgalmazását. (A magyar bemutató augusztus 12-én lesz.)

A hétvégi boxoffice-lista harmadik befutója a Despicable Me című 3D-s animáció lett 24,1 millió dollárral (5,3 milliárd forinttal). Nicolas Cage meséje, A varázslótanonc a negyedik helyet foglalta el 9,7 millióval (2 milliárd forinttal), az ötödik helyen pedig a Toy Story 3 tartotta magát 9 millió dollárral (1,9 milliárd forinttal). A tízes toplista utolsó helyén 2,9 millió dolláros (640 millió forintos) észak-amerikai jegybevétellel szerepel Antal Nimród Ragadozók című horrorfilmje, amely bemutatása óta összesen 46,5 millió dollárt (10,2 milliárd forintot) keresett az amerikai piacon.