Vasember tényleg meghal 2012-ben?

2010.07.27. 22:48

Főleg a Marvel-filmekről szóltak San Diegó-i Comic Con képregényfesztivál és vásár bejelentései hétvégén: felvonultatták a Thor fél jelmeztárát, bejelentették az új Hulkot. A konkurens DC-hősöket csak a lelkes Ryan Reynolds képviselte, Daniel Craig pedig megmutatta végre a cowboykalapját. Melyik képregényfilmet várja a legjobban?

1. Thor (2011. május 6.)

thor páncél

A legnagyobb reklámkampányt Kenneth Branagh Thorja kapta az idei Comic Conon: bemutatták Thor kalapácsát, az asgardi istenek szarvas-szárnyas sisakjait, az ékkövekkel erősített Végtelen kesztyűt és a fenti, Pusztító nevű páncélt is, amit Odin kovácsolt az űrből jött árnyak ellen, de többnyire Loki randalírozott benne. A rendező egyébként nagyon lelkes, és nemcsak amiatt, mert ez lesz a legtöbbet kaszáló filmje. "Gyerekként is imádtam a Thor képregényeket, de később rájöttem, hogy Stan Lee nagyon sokat merített a Shakespeare-drámákból - nyilatkozta Branagh a Comic Conon - Itt egy primitív ösztönlény a főhős, meg akar változni, de köti egy hihetetlenül bonyolult családi viszonyrendszer, az apja a világegyetem ura, neki viszont a halandók között kell élnie istenként, ami szintén nem egyszerű." A filmben Chris Hemsworth alakítja Thort, Anthony Hopkins lesz Odin, Tom Hiddleston Thor cselszövő testvére, Loki, Natalie Portman pedig az orvosként dolgozó Thor asszisztensnője, Jane Foster.

2. The Avengers (2012. május 4.)

PH9Bny6qfMczcc 1 m

Az idei Comic Con egyik legnagyobb bejelentése volt, hogy Eric Bana helyett Mark Ruffalo lesz Hulk, Jeremy Renner pedig Sólyomszem a Bosszú angyalai mozifilmben. Ráadásul a szuperhőscsapat összes tagja felvonult a színpadra: a fotón Robert Downey Jr. (Vasember), Clark Gregg (Phil Coulson ügynök), Scarlett Johansson (Fekete Özvegy), Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Amerika kapitány), Samuel L. Jackson (Nick Fury) és Jeremy Renner (Sólyomszem) látható a sapkás Marvel-nagyfőnök, Kevin Feige társaságában. A lila pólós fickó pedig maga az író-rendező Joss Whedon, aki ebben a Comic Con-videóban azért aggódik, nehogy a sok sztár kinyírja egymást a jövőre startoló forgatáson. Reméljük, tényleg csak viccelt, amikor azt mondta: mindenki sírni fog annál a jelenetnél, ahol Vasember (vagy Sólyomszem?) meghal.

3. Captain America: The First Avenger (2011. július 22.)

PHFQEG5uZds7JG 1 m

A Comic Conon egy üvegkalitkába kirakták Amerika kapitány pajzsát, és a rendező, Joe Johnston is szivárogtatott infókat a jövő nyárra beharangozott filmről: "A kapitány nem az az elvakult zászlólengető lesz, akinek ma gondolják, hanem egy fiatal srác, aki a második világháború idején úgy érzi, hogy a jó ügy érdekében fegyvert kell fognia. Ugyanakkor a szuperkatona szérum hatása mellett is meg akar maradni átlagos srácnak." Joe Johnston rendezte egyébként 91-ben a Rocketeert, úgyhogy a retró-vonallal valószínűleg nem lesz gond, a forgatókönyvet pedig a fentebb dicsért Joss Whedon szállítja. A főhőst Chris Evans alakítja, ellenfelét, a náci Vörös koponyát Hugo Weaving. Tommy Lee Jones lesz Phillips tábornok, aki az 1940-es Újjászületés fedőnevű titkos programban kiképzi Amerika kapitányt, Hayley Atwell pedig a hős nagy szerelmét, a nácik ellen harcoló ügynöknőt alakítja.

4. Cowboys & Aliens (2011. július 29.)

PHmh6ICFjm5mpp 1 m

A szuperhősdömping közepén a Vasember rendezője, Jon Favreau egy ufóinváziós képregényfilmmel jelentkezik jövőre. A Comic Conon végre bemutatták az első hivatalos fotót is: Jake Lonergan (Daniel Craig), a XIX. századi vadnyugati hős feszít rajta egy világító kütyüvel. Az ő feladata kibékíteni az apacsokat, a banditákat és a Dolarhyde ezredes (Harrison Ford) embereit, hogy legyőzhessék az Arizonában garázdálkodó, emberrabló űrlényeket. "Minden rendező álma, hogy leforgathasson egy jó westernt. Az inváziós filmekkel viszont mindig nagyot lehet kaszálni, ezért én örömmel kevertem össze a két műfajt" - nyilatkozta Favreau a Comic Conon, és még azt is hozzátette: örül, hogy Harrison Fordnak adhatta a sheriff szerepét, mert mindig is imádta a cowboy-típusú hőseit Indytől Han Solón át a friscói kölyökig. A Dr. House bombacsaja, Olivia Wilde Daniel Craig segítőtársa lesz a filmben.

5. Green Lantern (2011. június 17.)

"Mindig is olyan klasszikus mozihős akartam lenni, mint Han Solo, aki kiüti a rosszfiúkat, benyög valami vicceset, aztán megcsókolja a főhősnőt" - lelkendezett a Comic Conon Ryan Reynolds, aki az X-Men: Kezdetekben még egy Marvel-hős, Deadpool volt, most viszont átigazolt a DC-vel szerződött Warnerhez, hogy eljátssza a nagydumás vadászpilótát, Hal Jordant, azaz a Zöld lámpást. Ennek a repkedő szuperhősnek egy zöld gyűrűben rejlik az ereje, amit egy intergalaktikus lovagrend adományoz az arra érdemes hősöknek, de tagfelvétel csak akkor van, ha valami nagy veszély fenyegeti az univerzumot. Zöld lámpás gyerekkori szerelmét és pilótatársát Blake Lively alakítja, a rendező pedig a James Bond-veterán Martin Campbell lesz, aki 2006-ban a Casino Royale-lal támasztotta fel a kifulladt 007-szériát, ezért a rajongók most is sokat várnak tőle.

6. X-Men: First Class (2011. június 3.)

xmenfirstclass

Matthew Vaughn nevét a Kick Ass sikere előtt valószínűleg csak az ismerte, aki betanulta kívülről a Guy Ritchie-filmek stáblistáját. És most ő rendezi a következő X-Men mozifilmet, a First Classt, amiből kiderül, a fiatal Xavier professzor (James McAvoy) és a kevésbé ráncos Magneto (Michael Fassbender) hogyan gründolták össze a jó és a gonosz mutánsok csapatát. Az X-Men vezetőjét, Küklopszot a Kick Ass főszereplője, Aaron Johnson játsza majd, az alakváltó Mystique pedig Jennifer Lawrence lesz, aki a múlt héten még azt sem tudta, mi az az X-Men, de miután bepótolta az eddigi három mozifilmet, így nyilatkozott: "Nagyon kíváncsi vagyok, milyen leszek kékre festve, mert szerintem ez a szín senkinek sem áll jól. Oké, Zoe Saldana kivétel".

7. Dan Dare (20??)

Worthington-Dare

A Warner nem a Comic Conon, de a képregényfesztiválhoz időzítve jelentette be, hogy az Avatar és a Tinánok harca sztárja, Sam Worthington lesz a főszereplője a következő képregényfilmjüknek, a Dan Dare című retró scifinek. Dare, akit a brit Buck Rogerként is emlegetnek, az 50-es években kezdte képregényhős pályafutását, de még a 80-as években és 2008-ban is írtak neki sztorikat: a Csillagközi Űrflotta ezredeseként rendszeresen meteorviharba keveredett és zöld meg kék bőrű idegenekkel kellett harcolnia. A filmváltozat producere a Titánok harca 3D-t is jegyző Basil Iwanyk lesz.