Még nem kell temetni Sylvester Stallonét

2010.08.16. 16:07
35 millió dolláros nyitó hétvégével lett első Amerikában Stallone legújabb akciófilmje, a 80-as évek sztárjaival telezsúfolt Exbendables. A képregényből készült Scott Pilgrim csak az ötödik.

35 milliót kaszált az első hétvégén Stallone The Expendablese, amiben a 64 éves akciósztár mellett Jet Li, Jason Statham és Dolph Lundgren verekedett, de Mickey Rourke, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger is látható benne. Stallone nemcsak főszereplője, rendezője és forgatókönyvírója is a 70 millióból forgatott, 80-as éveket idéző akcióorgiának.

"Egy sztár esetében talán nem működött volna a dolog, de amikor az ember tucatnyit lát, az tényleg bejön. Az akciófilmek világban ezek valóban nagy nevek" - mutatott rá a film sikerére Paul Dergarabedian boxoffice-elemző. A felmérések alapján a régi akcióhősök új bevetésére elsősorban a férfi nézők voltak kíváncsiak, míg a női közönség a szintén a hétvégén debütáló Eat Pray Love című Julia Roberts-filmre ült be, ami 23,7 millió dolláros bevételével második lett.

Az itthon extrém béna Pancserpolice címmel mozikba kerülő The Other Guys, amiben Will Ferrell és Mark Wahlberg idézik fel a régi cop buddy filmek hangulatát, a harmadik helyre esett vissza 18 millió dollárral. Negyedik az Eredet 11,5 millióval, az ötödik a Scott Pilgrim vs. the World című képregényadaptáció 10,5 millió dollárral.

Az amerikai toplista második felébe jóval korábban bemutatott filmek kerültek. 6,77 milliót szedett össze a Gru című animációs film, amit mi csak november 4-étől láthatunk a mozikban. 6,63 millióval hetedik a Step Up 3D, Angelina Jolie akciófilmje, a Salt ügynök 6,35 millióval nyolcadik. Steve Carell új vígjátéka, a Gyógyegér vacsorája, amit itthon csak október 14-től láthatunk, 6,32 milliót szedett össze, a Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja 4,2 millióval lett utolsó az amerikai box office toplistán.