Lindsay Lohant szabadon engedték

2010.08.26. 12:42
Szigorú feltételekkel szabadult Lindsay Lohan a börtönben és rehabilitáción eltöltött több mint egy hónap után. Ha megszegi őket, megint rács mögött találja magát.

A filmcsillagot 2007-ben ittas vezetés és kábítószer-fogyasztás miatt bocsátották próbaidőre, ám annak rendelkezéseit megszegte, ezért júliusban háromhavi börtönre és bentlakásos rehabilitációra ítélték.

Lohan végül 14 napot töltött a rács mögött, majd 23 napra költözött be a rehabilitációra. A szerdai tárgyaláson Elden S. Fox bíró az elmúlt három évben Lohanről készült orvosi és egészségügyi jelentések alapján indokoltnak tartotta a színész szabadlábra helyezését. Ugyanakkor a következő 67 napra - november 1-jéig - szigorú szabályokat állított fel.

Lohannek pszichoterápián kell részt vennie, alkohol- és drogtanácsadásra kell járnia, és hetente több alkalommal szúrópróbaszerű alkohol- és kábítószerteszten kell megjelennie. A szabályok minden egyes pont megszegéséért harminc nap börtönt helyezett kilátásba a bíró.

A szerdai tárgyalás előtt pár órával a rehabilitációról elbocsátott Lohan nem jelent meg a bíróság előtt. Ügyvédje hangsúlyozta, hogy a színésznő megváltozott, tiszta fejjel gondolkodik, és eltökélte, hogy megőrzi józanágát. A bíró kijelentette, hogy november 1. után - amennyiben semmilyen panasz nem merült fel a színésznővel kapcsolatban - Lohan ismét szabadon elhagyhatja Los Angelest. A filmcsillag Machete című filmjét szeptember 3-ától vetítik Észak-Amerikában. Ügyvédje szerint Lohan mielőbb dolgozni szeretne, és szerepet vállalt a Linda Lovelace pornósztárról készülő életrajzi filmben.