Jeremy Renner lesz az új M:I szuperügynöke

2010.08.27. 09:09
A Mission: Impossible 4. főszerepét A bombák földjénért Oscarra jelölt Jeremy Rennerre bízza a Paramount.

A bombacowboyként befutó, Daniel Craigre hasonlító, 39 éves Renner egyébként nemrég egy másik milliós nézővárományos filmben is szerepet kapott: a Bosszú Angyalaiban alakítja az íjász Sólyomszemet.

1258202 height370 width560

A 48 éves Tom Cruise szuperügynökös M:I-jének első részét 14 éve láttuk, és már annak is öt éve, hogy a színész furcsa magánéleti megnyilvánulásai miatt veszíteni kezdett népszerűségéből. A Paramount elégedetlen volt a harmadik rész 2006-os bevételével, és miután Cruise akcióvígjátéka, a júliusban bemutatott  Kéjjel nappal (Knight & Day) nem hozta a Cruise-tól megszokott 100 millió dollárt Észak-Amerikában, sőt ez a film nyitott a legrosszabb bevétellel, amihez Tom Cruise valaha a nevét adta (kritikusunknak azért tetszett), a stúdióvezető Adam Goodman az M:I- franchise-hoz új színészt kerestetett, és Cruise a főszerep helyett mentormellékszerepben és producerként marad.

Javaslatára először felkérték Tom Hardyt és Chris Pine-t, de mindkét színész elfoglaltságra hivatkozott. Múlt héten Kevin Zegerst, Christopher Egant és Anthony Mackiet is behívták meghallgatásra.

A negyedik részt Brad Bird rendezi, J.J. Abrams producer és jövő év december 16-án mutatják be a mozikban.