Horror és krimi nyomta le a Stallone-filmet

2010.08.30. 13:02
A The Last Exorcism című horror és a Takers című bankrablós sztori vezette hajszálnyi különbséggel az észak-amerikai kasszasikerlistát a hét végén.

Az előzetes becslések alapján vasárnapig a The Last Exorcism állt a toplista tetején 21,3 millió dolláros (4,75 milliárd forintos) jegybevétellel, míg a Takers 21 millió dollárral (4,68 millió forinttal) ünnepelte premierhétvégéjét. Az akcióveteránokat felvonultató The Expendables kétheti vezetés után szorult a harmadik helyre 9,5 millió dolláros (2,1 milliárd forintos) jegyeladással. A Sylvester Stallone által rendezett produkció ezzel eddig összesen 82 millió dollárra (18 milliárd forintra) hizlalta amerikai és kanadai mozikasszáját.

A negyedik helyet Julia Roberts románca, az Eat Pray Love szerezte meg 7 millió dolláros (1,5 milliárd forintos) bevétellel, az ötödiken a Pancser Police kapaszkodott meg 6,6 millió dollárral (1,4 milliárd forinttal).

A szűkebb forgalmazásban, kilenc perccel hosszabbra nyújtott változatban újraindított háromdimenziós Avatar 4 millió dollárt (890 millió forintot) tett hozzá az elmúlt három napban a korábbi mintegy 750 millió dolláros (167 milliárd forintos) észak-amerikai bevételéhez.