Torokrákja ellenére optimista Michael Douglas

2010.09.01. 10:36
Michael Douglas hollywoodi filmsztár David Letterman keddi tévéműsorában jelentette be, hogy előrehaladott állapotban diagnosztizálták torokdaganatát.
beigpa090909-024

A színész a Late Show-ban beszélt arról, hogy a rá váró nyolchetes kemoterápiás és sugárkezelés első hetén van túl. "Sosem láttalak még jobb bőrben, és ez azt bizonyítja, hogy kemény legény vagy!" - ragadtatta el magát a műsor házigazdája. "Inkább mondjuk úgy, hogy meglehetősen bizakodó" - válaszolta Douglas.

A színész a következő két hónapra minden kötelezettségét lemondta: a Tőzsdecápák folytatásának promóciós körútján sem vesz részt, és október 3-án, a Zürichi Filmfesztivál Arany Ikon díját is barátja, Danny DeVito veszi át helyette.

A 65 éves sztár méltatlankodva számolt be róla, hogy már kora nyáron orvoshoz fordult panaszaival, de a vizsgálatok során semmit sem találtak. Aztán jót vakációzott két kisgyermekével és feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal, és csak a nyár végén elvégzett biopsziából derült ki, hogy rendkívül előrehaladott stádiumú torokrákja van. Douglas nem titkolta, hogy valószínűleg az alkohol és a dohányzás váltotta ki a betegséget.

A rákos daganat a torka fölött helyezkedik el, ami azt jelenti, hogy jók a kilátásai. Legalább 80 százalék vagy még több az esély a gyógyulásra, mondta a színész.