Szolidan aratott a Tőzsdecápák 2

2010.09.27. 11:30
A híres folytatás 19 millió dollárral lett első a hétvégi amerikai bevételi listán, de a kritikák szerint a régi Gordon Gekko jobb volt.

A Tőzsdecápák – A pénz nem alszik című film 19 millió dollárral nyitott, amivel a várakozásokat valamennyire alulmúlta, ugyanakkor a rendező Oliver Stone eddigi legjobb indítását hozta. Az első rész 1987-ben 4,1 millióval nyitott, ami akkoriban jónak számított, és 43,8 milliót ért el a mozikban. Most 70 milliót jósolnak a folytatás összbevételének a nyitása alapján, ami közepesen jó eredménynek számít. (Nálunk a héten kerül mozikba.) A film promóciós körútján a főszereplő Michael Douglas torokrákja miatt nem vett részt.

A kritikák a fogadtatásnál rosszabbra értékelték, 55 százalékosra, és fő üzenetük, hogy a régi Gordon Gekko jobb volt. Bár akadnak, akik szerint Douglas karaktere ugyanolyan ellenszenves, mégis lenyűgöző maradt, mint 23 éve.

Zack Snyder bagolyról szóló Az őrzők legendája című animációs családi mozi került a második helyre 16,3 millióval.

A tolvajok városa – ami 24 millióval vezette két hete a toplistát –, csak két helyet csúszott, így a harmadik. (Az InterCom itthon október 21-én mutatja be.) Affleck saját rendezésében egy rablócsapat főnökét alakítja, aki egy kifosztott bank főnöknőjébe szeret bele.

Negyedik lett az Emma Stone főszereplésével készült Könnyű nőcske, aminek az újabb 10,7 millióval már összesen 30 milliója van. Andy Fickman a You Again című csajos vígjátékkal jelentkezett, ismert szereplőgárdával (Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis), de a 8,3 millió dolláros nyitással alulmúlta eddigi filmjeit.

A régi premierek közül A kaptár - Túlvilág 4 a hetedik helyen áll, ez a harmadik hétvégéje, eddig összesen 52 milliót termelt, amivel legsikeresebb a franchise-ban. Az Eredet még mindig 1,2 milliót hozott, tizedik helyen áll, pedig ez már a 11. hétvégéje. A The Expendablesnek 102 milliója van eddig, a Toy Story 3-nak pedig  411 milliója.