Csak jó filmek a héten a magyar mozikban

2010.11.04. 15:29
A héten nagyon jó filmek kerülnek a magyar mozikba: egy remek vígjáték, egy dráma és egy animációsfilm.

Gru

Nemcsak a Pixar képes leleményes és őszinte animációs produkciót készíteni, hanem a DreamWorks is. A 69 millió dolláros produkció csak Észak-Amerikában 247 millió dollárt hozott, amivel leelőzte a cég korábbi filmjeit is: az Így neveld a sárkányodat 217 milliós és a Shrek a vége, fuss el véle 238 milliós hazai eredményét. Egy nyugodt, csendes, fekete kertvárosi ház titkos laborjában a Drakula kinézetű Gru azt tervezi, hogy ellopja a Holdat, ecélból még három árva kislányt is örökbe fogad. Chris Meledandri alapította 2007-ben az Universalon belüli Illumination Entertainment gyártót, miután a Fox animációs részlegét otthagyta. Tim Burton stopmotion 3D-s animációja, az Addams család is itt készül. A film az imdb-n 7,7-en áll, míg a Rottentomatoeson 82 százalékos az átlaga.

Terhes társaság

Todd Phillips és Zach Galifianakis új közös alkotása a repülők, vonatok, autók-kategóriában. Phillips a Másnaposok két része között zavarta le ezt a vígjátékot, amiben főszereplővé léptette elő Galifianakiszt. Robert Downey Jr. játssza a merev Peter Highmant, aki terhes feleségéhez utazik jó pár kilométert autóval. Downey Jr. feszültebb és Galifianakis nyugodtabb karaktere között szikrázik a levegő a kritikák szerint. Michelle Monaghan, Danny McBride, Jamie Foxx, Juliette Lewis és még Charlie Sheen is feltűnik a vígjátékban, ami az imdb-n 7,5-ön áll. (Kritika itt.)

Egy komoly ember

Újabb arcátlan és tökéletesen megkomponált mozi a Joel és Ethan Coen testvérpártól. Az Oscar-nyertes Nem vénnek való vidék után írt és rendezett alkotás a legjobb film- és a legjobb forgatókönyv-kategóriában volt jelölve az idei Oscaron. 1967-ben Amerikában Larry Gopniknek, a nyugodt életet élő házasembernek, egyetemi fizikaprofesszornak ugyanarra a napjára esik a válás, a kirúgás. És egy tanítványa is perelné. Michael Stuhlbarg a főszereplő a Hazugságok hálójában-ból remekül hozza a sorvadt figurát. A 7 millió dollárból készült film 7,2-t kapott az IMDb-n és 22,2 millió dollárt gyűjtött eddig.