Már a premier előtt rekordokat döntött az új Harry Potter-film

2010.11.18. 09:09
A péntek hajnali, amerikai premierre egyszerre 3700 moziban kerül majd sor, elővételben 25 millió dollár értékben fogytak a jegyek.

A Harry Potter-franchise hetedik darabja a Harry Potter és a halál ereklyéi 1. címet kapta, és ugyan az USA-ban még csak most pénteken mutatják be, de a briteknél mér november 11-én megvolt a premier. Nálunk november 25-től lesz látható az amerikai rekordokat a bemutató előtt megdöntő film.

A Warner pontosan tudja, milyen fejőstehén van a birtokában, így az éjféli bemutató után hajnal 3-ra is időzítenek vetítéseket, pénteken pedig 4125 moziban lesz látható a film, amit a szintén rekordnak számító 239 IMAX-moziban is bemutatnak (az előző Potter-film csak 168 IMAX-vásznon volt látható).

Az egyik legnagyobb online mozijegyértékesítő honlap, a Fandango.com információi szerint a 3700 előadásból 2200-ra már minden jegy elfogyott, ezzel az elmúlt napokban az oldalon lefoglalt jegyek 96 százalékát a Potter-rajongók vásárolták meg. A MovieTickets.com szerint a Halál ereklyéi első része minden idők ötödik legjobban kereső filmje az elővételt tekintve, de mivel még mindig van majdnem egy nap a jegyvásárlásra, azt jósolják, hogy megelőzi majd az előtte álló Harry Potter és a félvér herceget is.

A Fandango felmérése alapján kiderült, hogy ezer jegyvásárlóból 730 nő, hetven százalékuk pedig 34 évnél fiatalabb. 68 százalékuk azt is megerősítette, hogy a film iránti érdeklődését a főszereplő Daniel Radcliffe és Emma Watson jóelőre beharangozott heves csókjelenete keltette fel istenigazából.