Koltai Róbert hisz fia ártatlanságában

2010.12.16. 11:08
Koltai Róbert a szerdai Fókusznak úgy nyilatkozott, hogy minden magyar állampolgárt megillet az ártatlanság vélelme, amíg be nem bizonyítják bűnösségét, így a fiát is.

Koltai Róbert fia, P. Koltai Gábor letartóztatása óta először és szándékai szerint utoljára beszélt a történtekről.

A producert azzal gyanusítják, hogy fiktív számlákkal, offshore cégeken keresztül igazolta a közvetett támogatásból filmekre kapott összegek elköltését, 2,3 milliárd forintos kárt okozva ezzel. Koltai Róbert az interjújában elmondta, feleségével, Pogány Judittal együtt bíznak fiuk ártatlanságában.

Volt munka a filmek mögött

"Azok a gyűlölkődő hangok, hogy nem volt semmilyen munka a filmek mögött, azt én élesem cáfolom" - reagált arra a hírre, hogy P. Koltaiék 2007 óta harmincöt filmről adtak le számlát a mozgóképszakmai hatóságnak horriblis összegekkel, de ezekből jó, ha négy film készült el. Az Index birtokába került adatok szerint ugyanis 4,02 milliárd forint támogatási igazolást vett igénybe összesen a producer részben fiktív filmgyártáshoz.

Mint mondta, a történtek dacára a Magic Boys koprodukciós játékfilm stábja szolidaritásból tovább dolgozik. "Nagyon sokan biztatnak, hogy nem hiszik el, és erőt kívánnak. Nagyon nehéz volt bemenni az előadásokra, de a színházban is aggodalommal és szeretettel fordulnak felénk. A feleségem nevében is mondhatom, hogy nem kívánjuk ezt az ellenségünknek sem" - mondta Koltai Róbert.

A Koltai házaspár ügyvédjén keresztül folyamatosan kérvényezi fia házi őrizetbe helyezését, mivel ott tudna dolgozni, és a Magic Boys forgalmazásával kapcsolatos összes kérdés "az ő fejében van". Mint mondta, a filmet mindenképpen bemutatják, de már csak jövőre.