Tagadd le, ha meleg vagy!

2010.12.28. 14:14
Richard Chamberlain szerint egy hollywoodi filmsztár karrierjének csak árthat az őszinteség. Ő 2003-ban vallotta be, hogy saját neméhez vonzódik, de kollégáit óva inti a lépéstől.
Richard Chamberlain p a

A Tövismadarak című minisorozat sztárja, aki korábban Jason Bourne amnéziás szuperügynököt is eljátszotta, óva inti színészkollégáit a túlzott őszinteségtől. "Ez egy nagyon bonyolult kérdés. Társadalmunk még mindig homofób, ami véleményem szerint rendkívül sajnálatos, ostoba és erkölcstelen, de nem lehet mit tenni." A The Advocate nevű, főleg a meleg és leszbikus olvasótábort megcélzó magazinnak adott nyilatkozatában Chamberlain azt is elmondta, hogy szerinte egy A-listás amerikai színász karrierjét teljesen tönkreteheti az őszinteség.

"Sokkal több munkanélküli színész van, mint ahányan megélnek a mesterségükből, így ha valaki A-listás színész, akire filmeket, franchise-okat építenek, nagy butaságot csinál, ha bevállalja másságát." Az idén 76 éves Chamberlain ugyan már nem számít nagy névnek a szakmában, mégis számos sorozatban és filmben dolgozott azt követően is, hogy 2003-ban kiadott memoárjában nyíltan beszélt másságáról.

Véleményét többek között azzal is alátámasztotta, hogy Kalifornia államban megbukott az azonos neműek házasságát engedélyező törvényjavaslat. "Ne tegyünk már úgy, mintha társadalmunk a melegekkel szemben ne táplálna ellenérzéseket. Ilyen miliőben szerintem szakmai öngyilkosság lenne az őszinteség. Sajnos fogalmam sincs, mikorra érünk el odáig, hogy az emberek ne megütközve nézzenek egy meleg párra."