Meghalt a Jurassic Park 2 fővadásza

2011.01.03. 13:27
Pete Postlethwaite brit színész 64 évesen rákban hunyt el az angliai Shropshire-ben. 90 filmben és sorozatban volt örökös mellékszereplő, többek között a Jurassic Park 2-ben, az Alien 3-ban és az Őrült Stone-ban. Az Apám nevébenért Oscarra is jelölték.
000 Par3689208

64 éves Pete Postlethwaite-et a közép-angliai Shropshire egyik kórházában kezelték daganatos betegsége miatt. Több, mint három évtizedes pályafutása során a brit filmművészet elismert, népszerű színésze volt, komoly díjakat viszont egyszer adtak neki, pedig 94-ben Oscarra is jelölték az Apám nevébenért. Egyedül a 95-ös Közönséges bűnözők és a tavalyi Tolvajok városa miatt kapott elismerést, megosztva a többi szereplővel.

A karakteres arcú Postlethwaite a tévésorozatok mellett rengeteg hollywoodi filmben szerepelt: láthattuk többek között Indiana Jones-imitátor vadászként a Jurassic Park 2. - Az elveszett világban, kapott szerepet az Alien 3-ban, az Őrült Stone-ban, a Sárkányszívben, Az utolsó mohikánban, Leonardo DiCaprio és Claire Danes Rómeó+Júliájában, valamint Ridley Scott első mozifilmjében, a 77-es Párbajhősökben is. A tavalyi kasszasikerek közül Christopher Nolan Eredetében és a Ben Affleck-féle Tolvajok városában is mellékszereplő volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport