Bukott az itthon forgott Nicolas Cage-film

2011.01.10. 11:56
A Coen testvérek A félszemű seriff című westernje lett első az észak-amerikai kasszasikerlistán a gyenge mozis hét végén. Tavaly az Avatar dübörgött ilyenkor, tavalyelőtt a Gran Torino vezetett.

A félszemű seriff című film Jeff Bridgesszel, Matt Damonnal és Josh Brolinnal 15 millió dolláros (3,2 milliárd forintos) jegybevétellel vette át a lista vezetését. A 1969-es film remake-je három hét alatt átlépte a százmillió dolláros összbevételt, amit a kilencvenes évek óta nem teljesített western Amerikában. A kritikusok is imádják: 95 százalékra jött ki az értékelések átlaga a Rottentomatoes-gyűjtőoldalon.

True Grit 2010  12821061502744

Az előző két hétvégén a vezető Utódomra ütök most 13,8 millió dolláros (2,9 milliárd forintos) jegyeladással a második lett. A Robert De Niro és Ben Stiller főszereplésével készült vígjátékra már 124 millió dollárért (26,7 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikaiak és a kanadaiak, ami nyereséget jelent a Universalnak.

A friss bemutatók közül a Boszorkányvadászat (Season of the Witch) című történelmi kalandfilm 10,7 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) hétvégi bevétellel csak a harmadik lett. Nicolas Cage egy XIV. századi lovagot játszik a részben itthon forgatott, kardozós-varázslós filmben. A színész bukott már nagyobbat is: a Veszélyes Bangkokkal, de most a 40 milliós dolláros költségvetésnek is örülnének, ha visszajönne. A kritikák 4 százalékosra értékelték, de a nézőktől 6,2 pontot kapott az IMDb-n.

A Tron: Örökség című háromdimenziós mozi 9,8 millió dollárral (2,1 milliárd forinttal) lett a negyedik. Az első ötbe pedig a Fekete hattyú került még be 8,4 millió dollárral (1,8 milliárd forintos nyitás), amiért Natalie Portmant Oscarra jelölhetik, és amiért már megkapta a legjobb színésznő jelölését a Golden Globe-on. Portman a forgatáson jött össze Benjamin Millepieddel, akitől terhes.