Schwarzenegger 200 millió dollárt bukott

2011.01.18. 10:08
Kormányzóként eltöltött hét éve alatt 200 millió dollárt vesztett vagyonából Arnold Schwarzenegger, aki leköszönése utáni első nagyobb interjújában arról is beszélt, hogy nem akar újabb hivatali tisztséget, és akciófilmet sem vállal már.

Az osztrák Kronen Zeitung című lapnak nyilatkozva az akciósztárból politikussá lett híresség elmondta, hogy a gazdasági válságra való tekintettel maga fizette költségeit, magánvagyona 70 millió dollárral lett kevesebb. "Emellett minden évben csinálhattam volna egy filmet, vagyis - bár Hollywoodban már nem olyan magasak a gázsik - közel 140 millió dollárt buktam. Ez összesen több mint 200 millió" - fogalmazott.

000 GYI0056197173

A 63 éves osztrák születésű Schwarzenegger arról is beszélt, hogy többé nem pályázik politikai tisztségre. "Az egyetlen jelentős politikai hivatal, amely valóban érdekelne, elérhetetlen számomra, mert Ausztriában születtem, és így nem lehetek az Egyesült Államok elnöke" - mondta. Ez azonban nem jelenti azt, hogy véget vetne politikai tevékenységének.

A Kronen Zeitungnak arról is beszélt, hogy akciószerepek többé nem jöhetnek számításba nála. "Jövőbeni szerepeimet természetesen a koromhoz kell igazítanom. Így tett Clint Eastwood is. Kemény verekedések és lövöldözések már nem férnek bele" - részletezte. 
Jelenleg három forgatókönyv van előtte, a legjobban egy igaz történeten alapuló film érdekli.

"Egy idősebb német tisztet játszanék, aki a háború vége felé parancsot kap tucatnyi gyerek megölésére. De nem teszi meg, hanem kalandos úton, élete kockáztatásával biztonságba juttatja őket". Arnold Schwarzenegger felidézte, hogy anyja attól félt, fia homoszexuális, mert gyerekszobája falán testépítők képei lógtak. "Egy nap még a háziorvost is megkérte, hogy vizsgáljon meg" - mondta a híresség. Az orvos azonban megnyugtatta a mamát, mondván hogy más fiatalok a Beatles-ről tesznek ki képeket, és ők is férfiak.