A Cinema City felvásárolta a Palace Cinemas-t

2011.01.20. 15:53
A Cinema City felvásárolta a kelet-európai Palace Cinemas céget, ezzel a Cinema City Európa 3. legnagyobb moziüzemeltetője lett.

A Cinema City (CCI) International, a Közép- és Kelet-Európa és Izrael legnagyobb moziüzemeltetője felvásárolta a Palace Cinemas
hálózatát, ami 15 multiplex moziban 141 teremmel rendelkezik Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában. Az ügylet vételára 28 millió euró volt. A felvásárlás jelentősen erősíti a CCI pozícióját a magyar és cseh piacokon, illetve Szlovákia is bekerül a CCI működésével lefedett országok közé.

A CCI megszerezte Palace Cinemas 4 társaságának 100 százalékos tulajdonjogát. Ez a négy egység nyolc multiplex mozit üzemeltet 65 teremmel Csehországban, négy mozit 47 teremmel Magyarországon és három mozit 29 teremmel Szlovákiában. A magyar mozik konkrétan: a MOM, a Mamut 1-2, a Westend és a Campona. A vételár a megszerzett társaságok 2010-es normalizált eredmény mutatójának a hatszorosa.

A CCI a Palace Cinemas alábbi leányvállalatait szerezte meg: Palace Cinemas Czech s.r.o., Palace Cinemas Magyarország Kft, Palace Cinemas Slovak Republic s.r.o. és Palace Multikino s.r.o. A felvásárlás nem vonatkozik a magyarországi Palace Mozi Kft-re, ami öt multiplex mozit üzemeltet Budapesten és három további multiplexet vidéken.

“A felvásárlás eredményeként termeink száma 866-ra, míg az általunk üzemeltetett multiplex mozik száma 90-re nő” – mondta Moshe Greidinger, a CCI, Kelet-Európa és Izrael legnagyobb moziüzemeltetőjének vezérigazgatója. A cég aktívan tevékenykedik a mozikkal kapcsolatos reklámozás és a filmforgalmazás területén is.

2010-ben a CCI 30,5 millió jegyet értékesített hat országban, ami 11,1 százalékos növekedés 2009-hez képest. A CCI csoport több mint 4 000 alkalmazottat foglalkoztat 7 országban.