Láttak már 4 százalékos tetszési indexű filmet?

2011.01.27. 11:32 Módosítva: 2011.01.27. 16:05
Minimum vásári látványosságnak kell lennie, ha egy film ennyire rossz a hírek szerint, mint Nicolas Cage újabb munkája. Ozpeteket és a francia papokról szóló drámát bátran ajánljuk, de ott van a titkos favoritom, a buta bosszúfilmmel érkező The Rock.

Boszorkányvadászat

Nicolas Cage a Kick-Assben vicces volt, de a Tolvajtempót és a Kardhalat jegyző Dominic Sena filmjében nem lesz az, mert a 14. században kell egy boszrkánysággal vádolt lányt utaztatnia, hogy ezzel mentse meg otthonát a pestistől, de persze valami sokkal nagyobb dologgal is szembe kell majd néznie. A Magyarországon is forgatott mozi A Rotten Tomatoeson 4 százalékon áll a film értékelése, érdemes ezzel a filmmel foglalkozni? Nem.

A dilemma

Első ránézésre jó választásnak tűnne a Vince Vaughnt, Kevin Jamest, Winona Rydert és Jennifer Connellyt felvonultató párkapcsolati magánnyomozós vígjáték. De csak első ránézésre, mert nem szeretik a nézők, a kritikusok csúnyákat írnak róla, a jegybevétele kicsi. Vince Vaugh legjobb barátja csaját más férfival látja, nyomozni kezd utána, ez az alapsztori, nem nehéz kitalálni az összes fordulatot és végeredményt. A grincs óta nem készített vígjátékot Ron Howard, jól is tette, pedig elég ügyes, bár nem karakteres rendező, ő készítette az Egy csodálatos elmét (2 Oscar) és a Frost/Nixont (2 Oscar-jelölés), és ő valósíthatta meg a Dan Brown-regényekből készült sikeres franchise-t.

Emberek és istenek

1996-ban hét francia szerzetest elraboltak, majd holtan találtak, van mivel szembesülni. Cannes nagydíjjal jutalmazott filmje is megérkezett a kis, muszlimok lakta algériai faluban élő szerzetesekről. Xavier Beauvois filmje sokkoló egyszerűséggel mesél a háborúról, és az abban élő emberről. Franciaországban sok millióan nézték meg a filmet, nekik fontos téma.

Rohanás

Micsoda Charles Bronson-i értelemben vett bosszúsorozatnak ígérkezik The Rock újabb mozija, amiben nagy fájdalmakkal a szívében, épp ezért szigorú tekintettel szabadulva a börtönből tesz igazságot testvére halála miatt. Lő, autózik és verekeszik The Rock, ahogy egy amerikai focistából sztárpankrátorrá, majd akcióhőssé szelídülő erőembertől várható.

Szerelem, pasta, tenger

A kicsit butyutára magyarított címmel futó Ozpetek film jó lesz, ismerve a rendező korábbi munkáit, így a Törökfürdőt, a Tudatlan tündéreket vagy a Szemközti ablakot. A tésztás családban kitör a botrány, amikor az egyik fiú bejelenti, hogy homoszexuális és Rómába költözik, a másik testvérnek meg ottmarad a családi válallkozás.