Anthony Hopkins filmje az első Amerikában

2011.01.31. 14:45
A Magyarországon forgatott Rítus 15 millió dollárral nyitott, ezzel beelőzte a múlt héten még listavezető Csak szexre kelleszt is az amerikai toplistán. Jason Statham új filmje csak harmadik lett.

15 millió dollárral nyitott a hétvégén Amerikában Sir Anthony Hopkins ördögűzős horrorja, a tavaly nálunk forgatott A rítus, Natalie Portman romantikus vígjátéka, a Csak szexre kellesz 13,7 millióval így a második helyre szorult vissza (hazai premier: február 10). 11,5 millióval a harmadik egy másik új premierfilm, Jason Statham The Mechanicje lett, ami egy 72-es Charles Bronson-film, a Mestergyilkos remake-je.

11,1 millió dollárral negyedik Colin Firth díjnyertes történelmi drámája, A király beszéde, amit a héten már a hazai mozik is vetítenek. 7,6 millió dollárral ötödik a Coen-testvérek új westernfilmje, A félszemű, ami valójában egy remake, Johny Wayne helyett Jeff Bridges-szel a főszerepben (itthon sajnos csak február 17-én láthatjuk). Ron Howard új vígjátéka, A dilemma 5,48 millióval hatodik.

Mila Kunis és Natalie Portman leszbikus jelenetét is bemutató Fekete hattyú 5,1 millióval hetedik lett (hazai premier: február 17), Mark Wahlberg és Christian Bale bokszolós filmje, a The Fighter 4,05 milliót szedett össze a hétvégén a két SAG-díj mellé (hazai premier. február 24). A gagyi Maci Laci 3,17 millióval kilencedik, a Tron: Örökség 2,54 millióval az amerikai toplista utolsó helyére került.