Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába

2011.02.11. 13:39

Arnold Schwarzenegger visszatér a filmszakmába: a kaliforniai kormányzói posztról nemrég távozott egykori Terminátor-sztár Twitterén jelentette be, hogy újabb szerepekre vágyik. "Barátaim a Creative Artists Agency színészügynökségtől hét éve kérdezik, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma zöld utat adtam nekik" - fogalmazott üzenetében.

A 63 esztendős színész két hivatali terminus után januárban adta át a helyét Kalifornia új kormányzójának. Azóta vége-hossza nem volt a találgatásoknak, vajon politikai karrierjét folytatja, vagy ismét a filmvásznat választja.

0021447

Akciósztárként a nyolcvanas-kilencvenes években virágzó filmes karrierje az ezredfordulóra kissé kifulladt: Ítéletnap (1999), A hatodik napon (2000) és Az igazság nevében (2002) című produkciói közül egyik sem érte el a százmillió dolláros átütő sikert az észak-amerikai mozikasszáknál. A népszerű Terminátor-sorozat harmadik darabja, A gépek lázadása azonban 2003-ban ismét minden Schwarzenegger-rajongót beültetett a moziba.

Kormányzósága alatt, az utóbbi hét évben csupán kisebb szerepekben tűnt fel a filmvásznon: legutóbb Sylvester Stallone The Expendables - A feláldozhatók című akciófilmjében vállalt néhány mondatot a régi szép idők emlékére.