Már megint vékony Bale

2011.02.23. 11:54 Módosítva: 2011.02.23. 12:55
Huszonnyolc kiló le, máshol ugyanennyi fel: a színészek mindent megtesznek az átalakulásért. Christian Bale-t Oscarra jelölték A harcos című filmben nyújtott alakításáért, pedig szerepének jelentős része azért kiemelkedő, mert a nagyon izmos Batman lefogyott és összeaszott, ráadásul most harmadjára. Összegyűjtöttünk néhány komoly színészi átalakulást: kilók jöttek és mentek.

Christian Bale-t alapvetően úgy képzeljük el, ahogy a Batmanben megszoktuk: jóképű és erős. Bale-ről egy dolgot kell tudni, mindent megtesz, hogy teljesen átalakuljon a szerepért. 28,5 kilót adott le A gépész című film főszerepéért, és nem a rendező kedvéért. Ha látjuk a bordáit, akkor ne lepődjünk meg, mert úgy akart kinézni, mint aki évek óta nem aludt és nem evett, a szerep megkívánta. Az elején orvos készítette fel erre a borzalomra, de nem tudott megállni annál a pontnál, amit még biztonságosnak tartottak, és még 9 kilót leadott rengeteg edzéssel és vitaminozással.

film1

A Hajnali mentőakció című filmben Bale 24,9 kilót adott le, hogy hihetően alakítsa Dieter Denglert, akinek a repülőjét Laosz felett lőtték le, majd ott fogságba esett. Színésztársai közül Steve Zahn 18-at, Jeremy Davies 15-öt.

A harcosban látható Bale-nek nemcsak le kellett fogynia, hanem mindezt úgy kellett megoldania, ahogy egy évek óta drogfüggőnek ki kell néznie. Órákat futott ezért naponta, bár viccesen megjegyezte, hogy csak kokainoznia kellene, hogy elég súlyt veszítsen. Utána hozzátette, ennél a filmnél ez nem vicces, mert pont egy drogfüggőt alakít.

A Hazugságok hálójában Russell Crowe kövér. 28,5 kilót szedett fel a szerepért, nyilván, hogy komolyan érzékeltesse, mennyivel könnyebb a biztonságos Amerikából utasítgatni egy terepen lévő kémet, konkrétan Leonardo DiCapriót. A színésznek nem ment nehezen felszedni ennyi kilót, mint mondta, az ő korában sokkal nehezebb megtartani a sportos testalkatot

film2

Jared Leto 27 kilót szedett fel, hogy eljátssza John Lennon gyilkosát, Mark David Chapmant a Chapter 27 című filmben. A híres fotós, Terry Richardson végig is fotózta.

film3

Robert De Niro egyik legjobb alakítása a Dühöngő bikában látható, és nem azért, mert felszedett 27 kilót, bár biztos emiatt is. Jake LaMotta öregkorában igen kövér figura, már-már Marlon Brando-i lett De Niro alakításában. Mindezt úgy, hogy a filmben bokszolóként nemcsak sportos, de szálkás izomzatú is a színész.

film4

Matt Damon 18 kilótól szabadult meg négy hónap edzéssel, hogy eljátssza A bátrak igazságában a heroinfüggőt. A titok hasonlít a Rocky-módszerhez: 12 mérföldet futott naponta, csirkét evett, fehérjét és párolt brokkolit. A szívét megviselte a dolog, az orvosok szerint mázlija volt, hogy nem lett nagyobb baj belőle, mert túl messze ment, ahogy mondta.

film5

Kilenc kilót fogyott le Natalie Portman azért, hogy hihető balerina legyen A fekete hattyúban. Az amúgy is vékony és kicsi színésznő ezt úgy érte el, hogy hónapokig készült napi 5-8 óra edzéssel a szerepre.

film6

A nőknél ez a 9-10 kiló lehet az álomhatár: a Bridget Jones főszerepéért Renee Zellweger ennyit szedett fel, utálta is viszont, mert felborította az életét és hangulatát. Ugyanennyit szedett fel Gwyneth Paltrow, hogy eljátsszon egy alkoholista country énekesnőt a Country Strongban, és ezért rengeteg rántott csirkét evett.