Diána
12 °C
21 °C

Folytatást kaphat a Szárnyas fejvadász

2011.03.03. 16:14
A Warner Bros leányvállalata, az Alcon Entertainment megállapodáshoz közeli tárgyalásokat folytat arról, hogy megvásárolja az 1982-es ikonikus sci-fi thriller, a Szárnyas fejvadász film, televízió és kiegészítő franchise jogait, ami biztosítja számukra, hogy előzményeket és folytatásokat készíthessenek a filmhez.

A deadline.com értesülései szerint az Alcon franchise jogai kizárólagosak lesznek, de nem tartalmazzák az eredeti film remake-jének elkészítését. A cég mindenesetre a Ridley Scott által rendezett filmben felvázolt szituáción alapuló új filmeket vagy sorozatokat készíthet.

Broderick Johnson és Andrew Kosove, az Alcon vezérigazgatói úgy nyilatkoztak, hogy mindkettőjük személyes kedvence a Szárnyas fejvadász. Mint mondták, "hosszútávú terveik vannak a franchise-zal, és minden előzménnyel vagy folytatással, amit készíteni fognak, az eredeti film emlékének szolgáltatnak majd igazságot".

bladerunner

A Warner Bros által 30 éve bemutatott Szárnyas fejvadász története Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című regényének az adaptációja volt. A Harrison Ford és Rutger Hauer főszereplésével készült filmet két Oscar-díjra is jelölték a legjobb vizuális effektusok és legjobb látványtervezés/díszlet kategóriában.

A Szárnyas fejvadászt minden idők egyik legjobb mozijának tartják számos közvéleménykutatás alapján, és a szakkiadványok a legjobban sikerült science-fictioneként emlegetik. 2007-ben a Visual Effect Society által minden idők második vizuálisan legnagyobb befolyással bíró filmjének kiáltották ki.