Johnny Depp gyíkja elverte Matt Damont

2011.03.07. 11:52 Módosítva: 2011.03.07. 12:06
Johnny Depp westernrajzfilmje 38 millió dollárt kaszált Amerikában, de az elemzők szerint ez egy gyenge hétvége volt: tavaly ilyenkor az Alice Csodaországban 116 millióval nyitott.

A Rango című animációs film 38 millió dolláros hétvégi bevétellel lett első az észak-amerikai mozikban. A Johnny Depp-hangú kaméleonról szóló westernmese George Lucas effektgyárának, az Industrial Light and Magicnek az első önálló rajzfilmje, a rendezője pedig Gore Verbinski, A Karib-tenger kalózai-széria atyja.

A boxoffice-lista második helyét szintén egy friss premierfilm, a Matt Damon és Emily Blunt szereplésével forgatott Philip K. Dick-adaptáció, a Sorsügynökség foglalta el 20,9 millió dolláros jegyeladással (hazai premier: március 31). 10,1 millióval harmadik lett Alex Pettyfer és Vanessa Hudgens modernizált Szépség és a szörnyeteg-meséje, A szép szörnyeteg, amit mi majd csak július 7-én láthatunk. Paul Dergarabedian boxoffice-szakértő szerint az amerikai mozikban még mindig uborkaszezon van: tavaly ezen a hétvégén pont az Alice Csodaországban bemutatóját tartották, ami 116,1 millió dolláros jegybevétellel zárta az első három napját.

A sikerlista negyedik helyére 9 millió dollárral az Elhajlási engedély című vígjáték került, ötödik a Gnómeó és Júlia 3D 6,9 millióval, Liam Neeson új akciófilmje, az Ismeretlen férfi pedig hatodik lett 6,62 millióval. A négy Oscar-díjat besöprő A király beszéde továbbra is tartja magát a tíz legnagyobb nézettségű film mezőnyében: ezúttal a hetedik helyet szerezte meg 6,5 millió dollárral.

6,5 millió dollárral nyolcadik lett Jennifer Aniston és Adam Sandler új romantikus vígjátéka, a Kellékfeleség (hazai premier: március 10), D.J. Caruso bűnrossz gimnazista sci-fije, A negyedik pedig a címével ellentétben csak kilencedik lett 5,7 millióval (lehúzó kritika itt). Az amerikai box office toplista utolsó helyét a Justin Bieber: Never Say Never csípte el 4,33 millió dollárral.