Mellbedobással veszíteni

2011.03.10. 14:35 Módosítva: 2011.03.10. 14:54
Amíg Anthony Hopkins ördögöket űz, addig Adam Sandler nőket, egy kisfiú meg marslakókat. Ez a hét, kevés jó film, de talán a dán, Egy család jó lesz.

Kellékfeleség

Adam Sandler és Jennifer Aniston először játszanak együtt, bár ismerik egymást húsz éve, még híressé válásuk előttről. Első közös filmjük hagyományos romantikus vígjáték, amelyben újra bizonyítják, hogy férfi és nő között nem lehet barátság. Adam Sandler a rövid és felületes kapcsolatok híveként nőről-nőre hajt, míg meg nem találja álmai nőjét, a hihetetlen alakú Palmert (Brooklyn Decker). A hódítás egyik stratégiája a hitegetés, ebben lesz Sandler segítségére Aniston, aki sokáig szemüvegével és slamposságával próbálkozik, majd barátja kedvéért eljátssza a hódító exfeleséget. A Super Bowlos előzetesét kifejezetten a csöcsökre hegyezték ki, konkrétan Brooklyn Deckerére, aki a film végén találkozik a híres amerikai teniszezővel, Andy Roddickkal, aki a való életben a férje. Dennis Dugan Adam Sandler házirendezőjévé vált: Apafej, Férj és férj, Ne szórakozz Zohannel, Nagyfiúk.

A rítus

Az ördögűzésről nem lehet nem izgalmas filmet forgatni, de talán igazán jót se Az ördögűző után. Anthony Hopkins filmjét se a kritikusok, se a nézők nem szeretik, mert szintük nagyjából mindenhol bele lehet kötni. A történet a megszokott: a fiatal, sokszor hitetlenkedő pap a Vatikánban fejleszti magát, kénytelen megtanulni az ördögűzést Lucas atyától (Anthony Hopkins), aki iszonyú harcot vív a sötét erők ellen. A 37 millióból forgatott film hozott 58 milliót.

Anyát a Marsra!

A Disney átvéve a Nasa feladatát, gondoskodik arról, hogy anyák jussanak a Marsra. A kilenc éves Milo anyukáját elrabolják a marslakók, hogy a Marson is legyen minden gyereknek anyja. Elindul visszaszerezni, ami az övé. Segít neki egy dagadt és okos geek és egy lázadó marslakólány Az előzetes alapján elég ügyes animációt dobtak össze, mégha leginkább Tom Hanks Polar Expressze ugrik be róla leginkább, ráadásul 3D-filmről beszélünk.

Egy család

A berlini filmfesztiválon bemutatott, és ott FIPRESCI-díjat is elnyerő Pernille Fischer Christensen filmjének középpontjában a család áll. A pékcsalád lányának nagy döntést kell hoznia: New Yorkban ajánlanak fel neki egy álommelót, de apja súlyosan megbetegszik. Dönteni kell az álom és a sors között, melyikkel sodródjon, ha egyikkel saját és párja életét teszi tönkre, a másikkal pedig a családot.