Charlie Sheen 100 millióra perelte a Warnert

2011.03.11. 08:48
Charlie Sheen jogi képviselője csütörtökön bejelentette, hogy 100 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be a Warner Bros. Television ellen kedden, amiért a társaság felbontotta a Két pasi meg egy kicsi forgatásáról vele kötött szerződést.

A keresetet, amely külön alperesként nevezi meg Chuck Lorre producert, a sorozat szereplői és a forgatáson alkalmazott televíziós stáb tagjai közösen indították. A felperesek szerint Lorre és a Warner Bros. egyoldalúan döntött úgy, hogy a szezon hátralévő részére nem fizeti ki sem Sheent, sem pedig a csapat többi tagját.

tk3s csheen030711 01

Sheen az epizódonkénti 1,8 millió dolláros gázsijával az amerikai televíziózás legjobban fizetett sztárja volt, mígnem januárban drog- és alkoholelvonóra kényszerült, miután a média ismét kiteregette vadul kicsapongó életmódjának részleteit. A színész a sorozatban a valódi énjéhez köze álló, csajozós macsó alkoholista figurát alakított.

Február végéig Charlie Sheen a médiában több éles kirohanást intézett Lorre és a Warner Bros. ellen. Végül a CBS csatorna úgy döntött, hogy felfüggeszti a sorozat sugárzását és törli az idény hátralévő epizódjait. Sheen ettől kezdve még élesebben támadta ellenlábasait, akik hétfőn úgy döntöttek, hogy felbontják a vele kötött szerződést egy záradék segítségével.

A keresetet a Warner Bros. szóvivője nem kívánta kommentálni.