Életműdíj Tarr Bélának

2011.03.16. 12:46
A 30. születésnapját ünneplő isztambuli nemzetközi filmfesztivál életműdíjjal köszönti Tarr Bélát, amit az április 2-ai megnyitón személyesen vesz át. Bemutatják kint legújabb filmjét is, A torinói lovat.

A Válogatás a világ filmfesztiváljaiban tűzik műsorra Tarr legújabb, magyar-francia-svájci-német koprodukcióban készült filmjét, A torinói lovat, írta a Magyar Filmunio.

A világhírű magyar rendezőnek a Berlinalén a zsűri nagydíjával jutalmazott filmjét már 30 ország forgalmazója megvásárolta, és hamarosan Ázsiában is bemutatják.

A Tarr-filmek forgalmazási jogait kezelő berlini székhelyű Films Boutique tájékoztatása szerint többek között Belgium, Dánia, Dél-Korea, az Egyesült Királyság, Franciaország, Görögország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia és Svájc mozijaiban is látható lesz hamarosa.

Tarr Béla A torinói ló című nyolcadik játékfilmjét állandó alkotótársaival jegyzi. A forgatókönyv Krasznahorkai László és Tarr Béla közös műve. A film társrendezője és vágója Hranitzky Ágnes, zeneszerzője Víg Mihály. A torinói ló című filmet Fred Kelemen fényképezte, delegált producere Téni Gábor. A főbb szerepekben a Tarr-filmekből jól ismert Bók Erika, Derzsi János és Kormos Mihály látható.