2,5 milliót követel Oláh Ibolya

2011.03.21. 10:04
Az énekesnő felszámolást és végrehajtást kért a neki tartozó filmgyártó ellen.

A Hungáriafilm Kft.-t még tavaly kötelezte jogerős bírósági ítélet, hogy fizessék ki a 4 éve készült Casting minden főszerepéért járó gázsijának elmaradt részét, de ezt a mai napig nem tették meg. Az énekesnőnek anyagi gondjai vannak, s a kiszámlázott, de meg nem kapott munkadíj után az adóhatóságnak is tartozik.

10-olahibolya

A megasztáros felfedezett életéről szólt a sikeres film, de egyedül őt nem fizették ki. Oroszlán Szonja, Kern András, Fenyő Iván is megkapta a gázsit.

- Nekem adósak maradtak a kiszámlázott 1,4 millió forinttal, az adót be kellett volna fizetni, de mivel nem kaptam pénzt, nem volt miből. A büntetések miatt több az adósságom, mint amennyi a nekem járó kamatokkal növekedett összeg. Emellett a leendő lakásomat is elbuktam, örülök, ha a villanyszámlára futja - mondta a türelmét vesztett énekesnő, aki albérletét sem képes fizetni, napi anyagi gondjai vannak.

- A forgatás nyarán nem vállaltam fellépéseket, hogy becsülettel elvégezhessem a filmes munkát. Nincsenek nagy igényeim, én évekig elhordok egy farmert vagy edzőcipőt, de van fűtésszámlám és egyéb kiadásaim, mint másoknak, időnként pedig ennem is kéne. Sokan azt hiszik: dől a pénz, pedig gyakran megesik, hogy a megállapodott fellépti díjat sem fizetik ki, vagy ingyenmunkát várnának el tőlem.

Az énekesnő ügyvédje, Ruttner György elindította a Hungáriafilm Kft. ellen a 2,5 millió forint megfizetésére kötelező jogerős ítélet alapján a felszámolást és a tartozás végrehajtását. - Amikor lejárt a fizetési határidő, ismét küldtünk felszólítást. Azt a választ kaptuk: felülvizsgálatot kértek, annak eredményéig nem fizetnek. Csupán időhúzásról van szó, mert tudniuk kellene, hogy ennek – és viszontperüknek – sincs halasztó hatálya. Ibolya félmillió forint foglalót tett le az első székesfehérvári otthonára, mert biztos volt abban, hogy megkapja a már kiszámlázott összeget. Nem így lett, a lakásvásárlás meghiúsult, és a gázsi kifizetetlensége miatt az adótartozás összegét a büntetés megduplázta - mondta az énekesnő ügyvédje a Blikknek.

A producer szerint őket érte kár

Losonczi Gábor, a Casting minden című film producere, a gyártó cég ügyvezető igazgatója elmondta a Blikknek: ő elvekre hivatkozva korábban viszontpert indított az ügyben. – Oláh Ibolya gázsija háromnegyed részét rendben megkapta. Ebben a perben kívántuk tisztázni – mivel egy szerződésről van szó –, hogy az énekesnő mulasztott: csupán eleinte jelent meg a film reklámrendezvényein, ezzel komoly veszteséget okozott. 1, 5 milliós, jelképes összeggel kártérítési viszontper folyik Oláh Ibolya vállalkozása ellen. Ebben az ügyben csak a félidőnél tartunk, a bíróságnak döntést kell hoznia a mi kártérítési ügyünkben is – mondta a producer.