Ki a legjobb nő a Sikoly-filmekben?

2011.04.29. 15:22

Az április 14-től már itthon is vetített Sikoly 4. egymagában annyi jó nőt vonultat fel, mint a korábbi három rész együttvéve. Összeszedtünk tíz bombázót a négy filmből, a bikinis Courtney Coxtól a Playmate Jenny McCarthyn át a vérszívókkal barátkozó Anna Paquinig. Szavazzon a kedvencére!

1. Neve Campbell (Sikoly 1-4)

neve northfoto

A Sikoly-filmek örökös túlélője, Neve Campbell idén lesz 38 éves, de most is ugyanúgy néz ki, mint 96-ban, amikor először kergetőzött a késes gyilkossal. A Sikoly-filmekben ugyan nem dobta le a textilt, a 98-as Vad vágyakban viszont már egy pezsgőzős-meztelenkedős édeshármast is lenyomott Denise Richards-zal és Matt Dillonnal. A vörös színésznőt 2012-ben a The Glass Man című trillerben láthatják a rajongók (ebben egy adósságai miatt megszorongatott fickó nőjét alakítja, trailer itt), de szerepet kapott a Vivaldiról szóló életrajzi drámában is.

2. Courteney Cox (Sikoly 1-4)

Courtney Cox ledobta a ruhát a Született szinglik című sorozatban
Courtney Cox ledobta a ruhát a Született szinglik című sorozatban

Bár a Sikoly-szériában a Jóbarátok Monicája, Courteney Cox alakítja a nyomulós riporterlányt, mégsem tudott akkora mozis karriert befutni, mint Jennifer Aniston. Persze a kiteregetett magánélete (1999-ben ment hozzá a szintén Sikoly-sztár David Arquette-hez, jelenleg nem tudni, hogy épp válófélben vannak-e vagy sem), na meg persze a Született szinglik bikinis jelenetei miatt legalább annyiszor szerepelt a bulvárlapokban, mint a kolléganője. A 46 éves színésznő executive producerként is jegyzi a harmadik évadánál tartó Született szingliket, jövőbeli film- és sorozatterveiről viszont semmit sem tudni.

3. Rose McGowan (Sikoly)

Sztriptíztánc a Terrorbolygóban (még puskaláb nélkül)
Sztriptíztánc a Terrorbolygóban (még puskaláb nélkül)

Marilyn Manson excsaja, a 37 éves Rose McGowan az első Sikoly-filmben ágaskodó mellbimbójú áldozatot játszott, de a Bűbájos boszorkákban is emlékezetes dekoltázsa volt. A Terrorbolygóban sztriptíztáncot is nyomott, mielőtt géppuskalábat kapott volna, és mivel a forgatáson összemelegedett Robert Rodriguezzel, sokáig úgy volt, hogy a Vörös Sonja remake-jében láncbikiniben domboríthat. Ez a projekt jelenleg halott, idén augusztusban viszont az új Conanban láthatjuk.

4. Heather Graham (Sikoly 2)

heather-graham-01

Heather Graham a Sikoly 2-ben tűnt fel, bár valószínűleg többen emlékeznek rá egy másik folytatásból: ő volt Austin Powers szöszi bombacsaja a KicsiKém - Sir Austin Powers 2-ben. A 41 éves színésznő simán letagadhatna egy 10-es a korából, ráadásul tele van a naptára szerepajánlatokkal: láthatjuk idén vígjátékban (Judy Moody and the Not Bummer Summer), krimiben (Fallen Moon), a Shoedog című akciófilmben pedig a legendás B-filmes ikon, Kris Kristofferson partnere lesz.

5. Jenny McCarthy (Sikoly 3)

playboy ultimate jenny mccarthy

A 72-es születésű Jenny McCarthy már a 2000-es Sikoly 3 előtt is ismert volt, leginkább a Playmate-múltja miatt. A 2005-ös Piszkos szerelemmel két Aranymálnát is besöpört (legrosszabb színésznő és forgatókönyvíró), ezután pedig 5 évig Jim Carrey barátnője volt. A Két pasi meg egy kicsiben már Charlie Sheen egyik bomázó csaját játszotta, 2008-ban pedig ő lett a passzos egyenruhában feszítő Tánya különleges ügynök a Command & Conquer: Red Alert 3-ban (ezt az alakítását az IDDQD blog hosszabb terjedelemben is kivesézte). Jelenlegi filmtervei nem ismertek.

6. Hayden Panettiere (Sikoly 4)

hayden 200

A Hősök tévésorozat regenerálódó pomponlánya, Hayden Panettiere egy ideje azzal sokkolja rajongóit, hogy a nála 40 centivel magasabb nehézsúlyú bokszolóval, Vladimir Klicskóval jár. A 21 éves színésznő a Heroes óta bevállalt néhány felejthető vígjátékot (Hajrá csajok 3, Lehetek az eseted?), a Sikoly 4-ben viszont az egyik legjobb karaktert kapta meg: egy dögös geekcsajt, aki a luxusvillájában mutogatja a horrorfimgyűjteményét a gimi lúzereinek, többek között Rory Culkinnak (igen, a srác az öccse a Reszkessetek betörők 1-2 sztárjának, Macaulay Culkinnak). Hayden Panettiere-fanoknak jó hír: bálványuk idén a Carmel című drámában is szerepelni fog.

7. Marielle Jaffe (Sikoly 4)

Marielle Jaffe vetkőzése a Sikoly 4-ben
Marielle Jaffe vetkőzése a Sikoly 4-ben

A 89-es születésű Marielle dögös bikinimodellből lett színésznő, bár eddig csak a Villámtolvajban, a Locked Away című thrillerben és egy tévésorozatban szerepelt. A Sikoly 4-ben viszont kellemesen domborodó áldozat volt, reméljük, más slasherekben is láthatjuk majd sikoltozva menekülni az aktuális hibbant sorozatgyilkos elől.

8. Alison Brie (Sikoly 4)

Alison Brie

Wes Craven jól ráérzett arra, hogy a régi arcok mellett sorozatsztárokkal kell felturbózni az új Sikolyt. A 28 éves Alison Brie Sidney Prescott rámenős könyvkiadóként menekül az álarcos gyilkos elől, de a sorozatfüggőknek a Mad Men - Reklámőrültekből és a Communityből is ismerős lehet. Idén a Montana Amazonban, jövőre a Five-Year Engagement című vígjátékban láthatjuk.

9. Kristen Bell (Sikoly 4)

1182170857 470x353 kristen-bell

Kristen Bell, a Hősök, a Veronica Mars és a Lepattintva 30 éves, kuszaszemű sztárja fanatikus horrorrajongót alakít a Sikoly 4-ben, aki a Döfés című szutyokfilmet kommentálja a barátnőjével. A színésznő jelenleg a House of Lies című tévéfilmet forgatja, idén a Movie 43 című szuperhősparódiában, jövőre pedig az Everybody Loves Whales című romantikus vígjátékban láthatjuk.

I0. Anna Paquin (Sikoly 4)

Emlékezetes részlet az HBO True Blood című tévésorazából
Emlékezetes részlet az HBO True Blood című tévésorazából

Az X-Men Vadócát és a True Blood - Inni és élni hagyni vámpírimádó pultoslányát, Anna Paquint aligha kell bemutatni az olvasóknak, főleg mert az HBO sikersorozatában már a melleit is megvillantotta. A 28 éves színésznő egyébként 94-ben Oscart-díjat kapott a Zongoraleckéért, de valószínűleg nem ezért fog toplistánk élmezőnyébe kerülni. A Sikoly 4-ben ő is a Döfés sokadik részét nézi egy rövid jelenetben, de akinek ez nem elég, a True Blood negyedik évada mellett a Margaret című Matt Damon-drámában is láthatja idén.