Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mélyponton az észak-amerikai moziforgalom

2011.12.12. 10:42
Mélypontra zuhant a hét végén az észak-amerikai mozik forgalma, ami alig haladta meg a 77 millió dollárt. Még a 2001 szeptember 11-ei tragédia utáni hétvégén is többen mentek moziba, mint most.

A bevételi toplista első helyére 13,7 millió dolláros jegyeladással Garry Marshall Szilveszter éjjel című romantikus komédiája került. A sztárszereposztás sem volt elég vonzó (Michelle Pfeiffer, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Halle Berry, Jon Bon Jovi), a külföldi forgalommal együtt a film összesen 26,6 millió dollárt szedett össze.

A bébisintér Jonah Hill-lel a főszerepben a második helyet szerezte meg tízmillió dollárral, az Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész pedig, ami az elmúlt három héten a toplistát vezette, a harmadik helyre csúszott 7,9 milliós  jegyeladással.

Az első öt legnézettebb produkció közé még a Muppets és a Karácsony Artúr című családi film jutott be hétmillió, illetve 6,6 millió dolláros bevétellel.

Az észak-amerikai mozik forgalmának visszaesését a férfiközönséget vonzó filmek hiányával magyarázta Paul Dergaraberian hollywoodi boxoffice-elemző.

A stúdiók már csak a karácsony előtti szuperprodukciós dömpingben bíznak: egyszerre mutatják be az új Sherlock Holmes- és Mission: Impossible-filmet, és A tetovált lány című svéd film hollywoodi adaptációját David Fincher rendezésében.