Bruce Willis-film zárja Cannest

2012.04.25. 17:26
A színészek közül Ewan McGregor, a rendezők képviseletében Alexander Payne és Raoul Peck, valamint Jean-Paul Gaultier divatkreátor lesz tagja a 65. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramja Nanni Moretti vezette zsűrijének.

Raoul Peck haiti és Alexander Payne amerikai rendezők, valamint Emmanuelle Devos francia színésznő és valószínűleg Diane Kruger is tagja lesz a testületnek.

Az outsider Jean-Paul Gaultier pedig moziimádata miatt kapott meghívást a zsűribe. A 60 éves Gaultier több alkalommal beszélt már arról, hogy élete egyik nagy álma az, hogy egyszer zsűrizhessen Cannes-ban. Többek között Pedro Almodovar alkotásaihoz is tervezett jelmezeket.

A világ egyik legrangosabb seregszemléje május 16-án Wes Anderson Holdfény királyság című komédiájával nyílik meg Bruce Willisszel a főszerepben. A május 28-ig tartó fesztivál hivatalos versenyprogramjába 22 alkotás kapott meghívást.

Két hete-program

A cannes-i filmfesztivál hivatalos válogatásával párhuzamosan megrendezett Két hete-program filmjeit is bejelentették: idén Gondry A Mi és az Én (The We and the I) című filmjével nyílik. 21 játékfilmet fog tartalmazni, közülük 18 világ- és három nemzetközi premier kerül a választottak közé, beleértve a Szoba (Room) című filmet is.

A Mi és az Én című filmet állítólag középiskolásbeli diákokról forgatták Bronxban, akik egy busz fedélzetén utaznak. A filmet május 17-én lehet majd látni, egyike lesz a két Egyesült Államokbeli filmnek.

Lesz néhány rendező, akik New Yorkot mutatják be, beleértve az Egyesült Királyság felemelkedését is. Ben Wheatley (Kill List), a Sightseers című filmjéért megkapja a Special Screeningért járó díjat. Dél-Amerikából érkezik a Pablo Stoll Ward spanyol nyelvű vígjátéka a Whisky, Argentinából Benjamin Avila az Infancia clandestina című filmje, valamint itt lesz egy Columbiában debütált film is, a La Sirga William Vega rendezésében.  Noemie Lvovsky a Camille redouble filmje lesz a zárófilm a programban május 27.-én.