Az Airplane!-en lehet a legtöbbet nevetni

2012.09.10. 14:23
Az Airplane!-en lehet a legtöbbet nevetni, a Másnaposok is dobogós, a Brian élete azonban percenként csak egy röhögést vált ki – ez derül ki egy brit felmérésből.

Leslie Nielsenen röhögünk a legtöbbet a Lovefilm kutatásai szerint. Az Airplane! katasztrófafilm-paródia percenként három nevetést tartalmaz, ami a film 88 perces hosszát tekintve 264 darab kacajt jelent. A Csupasz pisztoly első részénél is kiemelkedő, 2,3 hahotát mértek percenként.

A két nyolcvanas évekbeli komédia között egy kortárs vígjáték kaparintotta meg az ezüstérmet: a Másnaposok 2,4 nevetés/perc aránnyal büszkélkedhet.

13
Fotó: Rainbow Films / outnow.ch

A lista úgy állt össze, hogy a neves dvd-kölcsönző és vod-site, a Lovefilm kérdezte meg olvasóit, hogy mely filmeket tartják a legviccesebb vígjátéknak.Így megszületett a mezőny, amelyből pedig a Lovefilm stábja tudományosnak éppenséggel nem mondható eszközökkel lemérte, hányszor nevetik el magukat a film közben. Így született meg a nevetés/perc arányok alapján a tizes lista.

A negyedik helyen a Superbad végzett (1,9 nevetés/perc), szorosan mögötte a Borat (1,7), A híres – Ron Burgundy legendája (1,6), az Amerikai pite (1,5) és a Koszorúslányok (1,4). A top10-ben a brit filmeket csak a Haláli hullák hajnala (1,3) és a Brian élete (1,2) képviseli. Ebből is látszik, a szigetországban nem a poénok mennyiségére álltak rá.

De hiába van az Airplane-ben háromszor annyi poén, mint a Brian életében, a Lovefilm szavazói mégis a Monty Python klasszikusát választották meg a legviccesebb filmnek.

20
Fotó: Rainbow Films / outnow.ch