Tommy Lee Jones újra rendezni fog

2012.09.28. 19:08

Ismét a rendezői székbe ül Tommy Lee Jones; a színész pár évvel ezelőtt egy alkalommal már kamerák mögé állt, és nagy sikert aratott a Melquiades Estrada három temetése című filmmel.

Az Oscar-díjas amerikai művész ezúttal egy XIX. század második felében Arkansas államban játszódó alkotást rendez The Homesman címmel. Tommy Lee Jones a spanyolországi San Sebastiánban zajló rangos filmfesztiválon beszélt új filmtervéről.

Az Egyesült Államok kormánya 1862-ben fogadta el az első olyan törvényt – Homestead Act –, amely kimondta, hogy az ország "legvadabb" területeit birtokba vevő és két éven át ottmaradó emberek automatikusan az adott föld tulajdonosaivá válnak. "Rengetegen akartak letelepedni, de sokaknak nem sikerült, és sokan elmondhatatlan dolgokat vészeltek át a túlélésért. Engem nagyon érdekel ez a történet, különösen az, hogy a nők hogyan élték meg" – mondta el Tommy Lee Jones.

A színész azonban annyira elfoglalt, hogy a forgatás vélhetően csak 2015 márciusában kezdődik meg. A szereposztásról egyelőre nem beszélt.