Melyik a legröhejesebb halál a filmekben?

2012.11.01. 23:56

A Guardian filmblogja nemrég összeszedte a mozgókép-történelem legnevetségesebb halálait. Nem voltunk elégedettek a listájukkal, mivel kimaradt belőle többek között a szörny szájába eső burleszk-Boba Fett, ezért összeállítottunk inkább egy alternatív listát. Nyomjon 10-est a röhejes filmrészletekre, adjon 1-est arra, ami valójában nem is vicces. Kimaradt a kedvenc jelenete? Linkelje a kommentekben!

1. A bestia hidegvérrel gyilkol (1971)

A német Klaus Kinski botrányosan rossz olasz horrorja egy pszichiátriai intézetben játszódik, ahol egy maszkos őrült egymás után végez a nővérekkel és a betegekkel. Ám hiába a rendőrség csapdája, csak a végén sikerül pontot tenni az ügy végére az elkövető miszlikbe lövésével. A filmvégi jelenet tökéletes példa arra, miért nem érdemes túl sok művért használni a filmiparban.

2. Kareteci kiz (1974)

Ez a low budget gyöngyszem a lenyúlós filmek őshazájában, Törökországban készült. A történet egyszerű bosszúhadjáratnak indul, ahol a lány meggyilkolt apját, majd férjét akarja megbosszulni öt szökevényen. Egyikőjük azonban nem akar átlagosan meghalni, így lassított felvételben nézhetjük végig, ahogy több lövést is kap, és közben egy kisebb tánckoreográfiát mutat be. Az eredmény: kétmillió letöltés és a világ legrosszabb filmes haláljelenete cím.

3. A kobra (1978)

Jackie Chan ebben a korai filmjében előbb egy halántékszorítással, majd egy alapos tökönrúgással ártalmatlanítja egyik ellenfelét, ami ebben az univerzumban már bőven elég az elhalálozáshoz. De ahogy a fickó távozik az élők sorából, az egyszerűen felejthetetlen!

4. A nindzsa színre lép (1981)

A '96-os Honfoglalás Árpád vezére, Franco Nero '81-ben egy fehér nindzsa volt. Filmbéli főellenfele a nagy leszámoláskor, miután egy dobócsillag egyenesen a szívébe fúródott, felismerte, hogy nincs mit tenni, így beletörődiött sorsába, a jelenetnek megfelelő, idióta arckifejzéssel.

5. A Jedi visszatér (1983)

Az idióta ewokoktól a Neeem!-et ordító, új Darth Vaderen át a filmvégi galaktikus körkapcsolásig rengeteg dolog miatt bele lehet kötni a Star Wars-őstrilógia legrosszabb darabjába. Ebbe a listába természetesen azért került bele a film, mert Boba Fett hülye halála még a legfanatikusabb Csillagok háborúja-rajongó zsebében is aktiválja a fénykardot: a galaxis legjobb fejvadásza épp Luke Skywalkert akarja lelőni, amikor a mélyhűtőből nemrég kiszabadult, vaksi Han Solo egy burleszkbe illő mozdulattal véletlenül beindítja a hátirakétáját, így Fett először kikenődik Jabba bárkáján, majd beleesik a Sarlacc verembe.

6. Nagy zűr kis Kínában (1986)

Ebben a filmben is szerepel egy nindzsa, aki ezúttal új oldaláról mutatja be a keleti harcosokat: a Kurt Russell főszereplésével készült filmben arra kapunk választ, hogyan is kell nagyot robbantani.

7. Silent Night, Deadly Night 2 (1987)

Itt a halott, hanem az elkövető a röhejes. Egy pszichopata a barátnőjével való veszekedést követően előbb a csajt lövi le, utána minden szembejövővel végez, aki útjába kerül. A gyilkossági hullámban bukkan fel a fenti szemétkidobós gyöngyszem, ami mémek ezreit indította útjára.

8. Sziámi naplemente (1999)

Ez a halál már átesik a ló túloldalára, és komolytalanná teszi az egész jelenetet. Van itt minden: tökönrúgás, mérgeskígyó, fejbeverés a falba, arc csonkítása ventilátor által, tarkó kilyukasztása ruhafogassal, áramütés az ágyon – és az illető csak utána hal meg! Nézzék meg, mert érdemes (a videón 1:03-tól)!

9. Háborgó mélység (1999)

A Samuel L. Jackson és LL Cool Junior főszereplésével készült film azért kerülhetett bele válogatásunkba, mert tipikusan arra példa, ahogy egy horrorfilm egy váratlan fordulattal akar operálni, de ehelyett random hülyeségbe csap át az egész. Jackson karaktere épp arról beszél, hogy le kell fedni a mögötte lévő nyílást, amely alatt a genetikai kísérletek során létrehozott intelligens cápák várják áldozataikat – nem meglepő módon pont úgy hal meg, ahogy azt leírta.

I0. Jack Frost (1997)

Cikkünk végére hagytuk az egyik legviccesebb korhatáros halálesetet. A Jack Frostban egy gyilkos kedvű, kanos hóember szó szerint a répájával répázza meg a fürdőkádban az Amerikai pite-filmek pombázóját, Shannon Elizabeth-et, aki a jelenet végén szörnyethal az élménytől.