Vazul
10 °C
25 °C

Nagy-Britanniában készül az új Star Wars

2013.05.12. 14:43

Nagy-Britanniában forgatják a következő Star Wars-filmet, amely a tervek szerint 2015 nyarán kerülhet a mozikba. Kathleen Kennedy, a sorozat jogaival rendelkező Lucasfilm elnöke jelentette be a hírt, miután a cégnek sikerült megegyeznie George Osborne brit pénzügyminiszterrel.

"Nagyszerű hír ez mind a rajongók, mind a mi filmiparunk számára" - mondta Osborne a bejelentés után. Kathleen Kennedy beszámolt arról, hogy a produkciós cég illetékesei újra megtekintették az eddigi hat epizód korábbi helyszíneit az új rész forgatásához, ezután döntöttek a szigetország mellett. A Star Wars-filmek bizonyos részeit ugyanis Nagy-Britanniában forgatták.

A Star Wars: VII. rész című filmet J. J. Abrams rendezésében a tervek szerint jövőre kezdik forgatni és 2015 nyarán kerülhet a mozikba. A világhírű sorozat jogaival rendelkező Lucasfilmet tavaly vásárolta fel a Disney, amely azt tervezi, hogy a Star Wars VII. rész után nyaranta kerülnének moziba az újabb filmek, amelyek nem a sorozat folytatásaként születnek, hanem a Star Wars-univerzum egy-egy hősének történetét mutatják be.