Romantikus sorozatba ágyazott cukiság

2020.11.17. 08:32

A Netflix hozott egy karácsonyi romantikus tinisorozatot, ami még Grincsnek is megolvasztaná a szívét. Nem hibátlan, de az élet sem az. Viszont szerethető, ahogyan az élet is.

A Dash és Lily egy bestseller, Rachell Cohn és David Levithan azonos című regénye alapján készült, de míg a Kihívások könyve kifejezetten a tinédzser korban lévő lányokat szólítja meg, a Netflix készített belőle egy idősebb korban is „büntetlenül” élvezhető változatot.

Dash a metróban
Dash a metróban
Fotó: Netflix

PERSZE ETTŐL FÜGGETLENÜL A TÖRTÉNET TOVÁBBRA IS OLYAN, MINT EGY HABCSÓKBA REJTETT PILLECUKOR CSOKOLÁDÉVAL LEÖNTVE, AMIT SZÍNES CUKORKÁBA FORGATTAK, DE HÁT, UGYE, VAN, AMIKOR AZ INSTANT DIABÉTESZ ESIK JÓL A LÉLEKNEK.

A történet egyszerű és cuki. Tényleg nem lehet jobb szóval jellemezni, de lehet, hogy nem is kell. Cuki.

Dash realista srác, aki egy szerelemnek hitt tévedéssel csalódott az illúziókban, amiket már csak maximum könyvek formájában keres. Kedvenc könyvesboltjában bóklászva viszont szokatlan dologra lesz figyelmes a kedvenc szerzőit rejtő polcok előtt. Egy piros jegyzetfüzeten akad meg a tekintete, ami sehogy sem passzol környezetéhez, viszont a borítójáról egy mondat üvölt:

ELÉG BÁTOR VAGY?

Amikor beleolvas, egyértelművé válik, hogy az a füzet okkal foglalt helyet kedvenc szerzői mellett. Egy hozzá hasonló könyvmoly, egy lány rejtette oda, hogy játékra invitálja megtalálóját.

Jó, hát igen… Elrejtesz a világ legnagyobb könyvesboltjában egy piros noteszt, és órákkal később pont befut valaki, aki egyből megtalálja, korban hozzád passzol és nyitott egy szellemi kalandra. Nyilván a valóságban kevés lenne erre az esély, de hát, ugye,

A KARÁCSONYI FILMEKNÉL ÁLTALÁBAN A CSODÁKAT KERESSÜK, NEM AZ ÉRVÁGÓS DRÁMÁKAT.

Tehát a notesz játékra invitálja olvasóját, rejtvényekkel kommunikálva üzenetét, Dash pedig kérdés nélkül hajtja végre azokat, a feladatok végrehajtásával pedig ő is kihívások elé állítja a lányt. A lányt, akit cinikusnak és hozzá hasonlóan karácsonyutálónak képzelt el.

Persze nagyobbat nem is tévedhetett volna, mert Lily személyében egy kreatív, örök álmodozót ismerhetünk meg, egy kedves, jószívű lányt, aki szabályosan rajong az ünnepért. És ahogyan kezdik jobban megismerni egymást, rájönnek, hogy több bennük a közös, mint elsőre hitték.

INNENTŐL KEZDVE ÍGY ISMERIK MEG A MÁSIKAT. BETŰKBE REJTVE, LAPOKKAL TAKARVA.

Persze, a sorozat sok hibát rejt, az utolsó rész például következetlen és összecsapott, vagy legalábbis ezt az érzetet kelti. De addigra már annyira megkedveljük a karaktereket, hogy ezek a hibák megbocsáthatónak tűnnek.

Ha valaki rövid és könnyed szórakozásra vágyik, és ebben a rendhagyónak mondható, nehéz évben szeretné kicsit megmelengetni és felkészíteni a szívét a karácsonyi hangulatra, a Dash és Lily története jó alternatíva lehet.

A sorozat rövid, nyolc epizód, részenként alig fél óra. Így négy órába sem kerül, hogy felrobbanjon a lelkünkben a cukiságbomba.