Mozifilm készül a 24-ből

2006.04.19. 23:23
Kiefer Sutherland, a népszerű 24 című sorozat Jack Bauer ügynöke megerősítette az MTV-n, hogy szélesvászonra viszik a 24-et. A film forgatókönyve most készül, és valószínűleg a közönség több régi kedvence visszatér majd benne.
"A 24 című filmet következő nyáron szeretnénk forgatni, amikor a sorozat felvételei szünetelnek" - nyilatkozta a szuperügynököt játsszó Kiefer Sutherland, aki karrierjének hanyatlásakor kapta a 24 terroristaelhárító-központról szóló tévésorozat főszerepét, ami most visszatette a mozik élvonalába is.

"Ez lesz az első alkalom, hogy nem valós idejű cselekménnyel dolgozunk, a sorozat szereplői viszont megjelennek majd a filmben" - árulta el. A 24 évadjainak különlegességét ugyanis éppen az adta, hogy huszonnégy, darabonként egy órás, valós idejű epizódból áll. A film a hollywoodi thrillerek klasszikus dramaturgiáját alkalmazza, és két órába sűrítve adja elő egy pokoli nap eseményeit. "A mozi mellett a sorozat is folytatódhat, a kettő nem zárja ki egymást" - üzente a rajongóknak a színész.

#alt#
Kiefer Sutherland
"Fontolgatjuk, hogy a film a sorozat előtti időszakban játszódjon, de akkor rengeteg dolgon kellene változtatni - árulta el. - A forgatókönyvírók most dolgoznak a film időzítésén, és semmi sem szab határt a képzeletüknek, mert nem kell az időkerethez igazodniuk."

A moziverzió kedvéért olyan emlékezetes szereplők támadhatnának fel, mint Palmer elnök (Dennis Haysbert), Victor Drazen (Dennis Hopper) vagy Tony Almeida (Carlos Bernard). Bauer pórul járt felesége, Teri (Leslie Hope) szinte biztos visszatérő.

"Ez az évad volt a sorozat legnehezebb része - tette hozzá Sutherland, aki időközben újabb három évre írt alá szerződést a Fox-szal - Leslie Hope-pal például nagyon jó barátok lettünk. Fájdalmas volt a búcsú, mert Terivel jól ment a közös munka, és rá tudtam magam bízni." A színész azt is elárulta, hogy Louis Lombardival is szívesen dolgozna újra együtt, akivel a sorozatban ideggáz végzett.

Sutherland, akinek A testőr (The Sentinel) című, hasonló témájú filmjét két nap múlva mutatják be az amerikai mozik, azt sem tartja kizártnak, hogy a sorozatból több mozifilm készüljön.