Meleg aktivisták díjazták Ang Lee-t

2006.03.29. 17:24
Az Oscar-gálán lemaradt a Túl a barátságon a fődíjról, de a meleg cowboyokról szóló mozi a GLAAD Média díjkiosztóján a meleg aktivistáktól a legértékesebb díjat kapta, írja a Reuters.
A Gay and Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) 17. díjkiosztóján a legjobb játékfilm díját kapta a Túl a barátságon, amit a díj átadásakor így harangoztak be: "elvesztett egy Oscart az Ütközésekkel szemben a legjobb film kategóriájában".


Túl a barátságon
Klikk a képre!
"Ez a legutolsó díj, amit elfogadok a Túl a barátságonért, és az utazásnak itt ma vége szakad, haza érkeztem - mondta Ang Lee, a film tajvani rendezője miután felállva ünnepelték. - A tény, hogy a Túl a barátságon segített megváltoztatni a világot. Végülis, ez egy olyan díj, ami ténylegesen jelent valamit számomra."

A GLAAD éves díjkiosztóján elismerték a fősodorba tartozó média több szereplőjét is a meleg közösségek "pontos, becsületes és inkluzív bemutatásáért". Többek között díjat kapott a Newsweek magazin, a Heterók/Melegek 30 napja című valóságshow és az ESPN sportcsatorna az Andrew Goldstein lacrossekapusról készített portréfilmjéért.

A gálán jelen volt Michael Douglas és a komikus Sandra Bernhard, a műsorvezető Bruce Vilanch volt, aki már évek óta részt vesz az Oscar-díjkiosztók munkájában.