Antal Nimród a 'kiválasztott' Los Angelesben

2004.11.03. 17:16
A European Film Promotion "Az európai mozi új arcai" címmel nyújt bemutatkozási fórumot az Oscar-nevezés előtt fiatal filmeseknek a Los Angeles-i Filmfesztiválon. Az idei tíz kiválasztott között van Antal Nimród és a Kontroll - tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunio.
A november 4-én kezdődő 18. Los Angeles-i Filmfesztiválon az európai filmek promóciójára szakosodott nemzetközi szervezet, a European Film Promotion (EFP) idén új programot indít útjára "Az európai mozi új arcai" címmel. A program, amin a Magyar Filmunió EFP tagsága folytán, Magyarország a Kontrollal vesz részt, célja, hogy a rangos fesztivál közönségének, a szakma, valamint a sajtó képviselőinek figyelmét az európai filmművészet fiatal tehetségeire irányítsa.

A Los Angeles-ben megrendezett mustra Hollywood, valamint az Oscar és Golden Globe jelölések közelségének köszönhetően jól időzített alkalom, hogy az álomgyár kitekintsen az európai filmkészítés kiemelkedően sikeres alkotásaira.

A 22 ország filmpromóciós szervezeteit tömörítő hamburgi székhelyű EFP a világ legnagyobb fesztiváljain különböző programokkal van jelen. Berlinben ifjú filmcsillagokat, Cannes-ban ígéretes producereket, Karlovy Vary-ban a tekintélyes Variety hetilap kritikusainak kedvenceit, Pusan-ban elismert európai filmrendezőket állít a reflektorfénybe. A Magyar Filmunió 2001 májusától tagja az Európai Unió MEDIA Plus Programja által támogatott közös európai promóciós szervezetnek, aktívan vesz részt az EFP rendezvényein.