Tom Cruise lett a legunalmasabb magazintéma

2006.03.05. 16:02
Tom Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is díjazottjai lettek a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málnának.

A szombat este - a vasárnapi Oscar-ceremónia előestéjén - kihirdetett díjak sztárja kétségkívül a 43 éves Tom Cruise volt, aki egy új kategória, "az év magazinjainak legunalmasabb témái" keretében nyerte el a nem egészen öt dollár értékű, műanyagból készült aranyozott málnaszemet.

A kanapé is unalmas

A John Wilson filmrajongó által 1980-ban alapított ellendíj ezúttal filmen kívüli területet "jutalmazott": Tom Cruise és új választottja, a 26 éves Katie Holmes románcuk kommunikálásának módjával érdemelte ki. Az amerikai kasszasikerfilmek sármos sztárjaként világhírűvé vált színész 2001-ben, tízéves házasság után vált el Nicole Kidmantól, majd 2005-ben a híres műsorvezetőnő, Oprah Winfrey kanapéjára felugorva jelentette be ország-világnak, hogy szerelmes Katiebe. Ezt követően a párizsi Eiffel-toronyról adta hírül eljegyzésüket és októberben közölte, hogy szerelme gyermeket vár tőle.

A kategóriában Tom Cruise mellett ugyancsak a legunalmasabb magazintémának minősítették Oprah kanapéját, az Eiffel-tornyot és "Tom bébijét".

Az Oscar-paródia másik szupersztár nyertese Cruise korábbi párja, a 38 éves Nicole Kidman lett, aki Will Ferrer-rel osztozott a "legrosszabb párnak" kiosztott málnában a Földre szállt boszorkány című filmben nyújtott alakításukért.

A legtöbb Arany Málnát a Jenny McCarthy korábbi Playboy-modell által írt Dirty Love (Piszkos szerelem) című film kapta, mint az év legrosszabb alkotása, amely a legrosszabb forgatókönyv alapján készült, benne a legrosszabb női főszereplővel, azaz Jennyvel. A művésznő volt férje, John Mallory Asher a legrosszabb rendezőnek kijáró díjat kapta. A legrosszabb férfi színész címmel Rob Schneider tért volna haza - ha elment volna a díjosztó ceremóniára -, a Tök alsó - Európai turné című film címszerepéért.

Idén senki sem vette át

Az Oscarhoz hasonlóan még számos kategóriában osztották ki a trófeákat, boldogtalan vesztesek között említést érdemel Paris Hilton, aki a Viasztestek című horrorfilmben előadott haldoklási jelenetével lett málnás, mint a legrémesebb mellékszereplő.

Az Arany Málna díjra évről évre 750 filmes, filmkritikus és filmrajongó adja le szavazatát az Egyesült Államok 41 államából és 15 más országból.

Idén a díjazottak egyike sem ment el az Oscar ellenceremóniájára, tavaly Halle Berry személyesen vette át a maga díját, amely ha nem is éppen dícséret, annál nagyobb nyilvánosságot jelent. Becslések szerint világszerte egymilliárd ember volt tanúja annak, hogy miként kapta meg Halle Berry az ominózus málnaszemet.