Osztrák bodybuilder játssza Schwarzeneggert

2005.01.10. 11:25
Osztrák, testépítőből lett színész, és szívesen becézi dagadó izmait "az én kis Alpokomnak". Más nem is játszhatná el Arnold Schwarzeneggert, csak Roland Kickinger.

A fiatal színész a nyolcvanas években a Conan, a barbár hatására kezdett el testépítéssel foglalkozni egy bécsi edzőteremben.

Azóta sok év telt el: néhány hét múlva az amerikai A&E csatorna levetíti a See Arnold Run című filmet, ami Schwarzenegger kalandos pályáját mutatja be, Kickingerrel a főszerepben.

Roland Kickinger
Kickinger mint Schwarzenegger
Kickinger szülőhazájában megszerezte a Mr. Ausztria címet és állítása szerint jóban van Kalifornia kormányzójával.

Néhány napja egy, az osztrák tévének adott interjúban kijelentette, hogy évek óta bálványozza Schwarzeneggert, és ezzel a szereppel nagy álma vált valóra.

Testépítő, bevándorló

"Amit Arnold tett értem és a többi testépítővel és bevándorlóval, egyszerűen lenyűgöző" - mondta. "Én vagyok a legnagyobb rajongója."

A harminchat éves Kickinger 1995-ben költözött Kaliforniába és nemrég kapta meg az amerikai állampolgárságot - ebben is követi Schwarzeneggert, aki 1984-ben szerezte meg a letelepedéshez szükséges papírokat.

A fiatal bodybuilder kezdetben azzal kereste a kenyerét, hogy a turistáknak mutogatta izmait - egy befeszítéssel három dollárt keresett. Filmes karrierje a Halálos fegyver 4-ben indult, ahol Mel Gibson oldalán tűnt fel egy pillanatra.

A See Arnold Run-ban az idősebb, kormányzóságért induló Schwarzeneggert a német Jürgen Prochnow (A tengeralattjáró) alakítja. A filmet az Amerikai pite 2-t is jegyző James B. Rogers rendezte és január végén láthatják az amerikai tévénézők.