Felesége védte meg a kifütyült rendezőt

2006.09.05. 13:37
Az Oscar-díjas Rachel Weisz főszereplésével készült The Fountaint kifütyülték a kritikusok Velencében. A három történeti szálon futó romantikus sci-fit Darren Aronofsky, a színésznő férje rendezte.
A harmincöt éves színésznő az X-men sztárja, Hugh Jackman oldalán játszik a filmben, és ez volt az első filmszerepe Aronofskyval közös gyerekük, Henry születése óta. "Engem lenyűgöz, hogy ez a film annyira eltér minden mástól - nyilatkozta Rachel Weisz, aki idén márciusban az Az elszánt diplomatában játszott szerepéért kapott Oscar-díjat - Szívesen dolgoznék újra együtt Darrennel."

Rachel Weisz a Velencei Filmfesztiválon

"Nagyszerű volt Rachellel együtt forgatni, a kettőnk közötti intim viszonyt a filmbe is át tudtuk vinni" - mondta a Rekviem egy álomért című filmet is jegyző rendező egy velencei sajtótájékoztatón.

Az élet forrása

A The Fountainben Hugh Jackman egyszerre játszik egy tizenhatodik századi spanyol felfedezőt, egy huszonegyedik századi tudóst és egy huszanhatodik századi űrhajóst, aki az élet forrását keresi, hogy ezzel megmentse szerelme életét.

Aronofsky hat évet dolgozott a 35 millió dolláros költségvetésű filmen, aminek eredetileg Brad Pitt játszotta volna a főszerepét. Miután több stúdió visszautasította a forgatókönyvet, ez meghiúsult. A The Fountaint idén novemberben mutatják be az amerikai, a francia és az olasz mozik.