Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bővült az artmozi-hálózat

2006.07.20. 18:26
A felújított győri Hrabal mozival bővült az artmozi-hálózat. Az egymilliárd forintos fejlesztési programmal az európai filmkínálat terjesztését támogatják - jelentette be Tóth Erzsébet, a Magyar Mozgókép Közalapítvány titkára a Győrött rendezett sajtótájékoztatón.
"A filmtörvény értelmében kapnak az artmozik normatív támogatást a működésükhöz - hangsúlyozta Tóth Erzsébet. - A közalapítvány a normatív támogatást továbbra is szeretné megadni - közölte - és persze hogy az unió is támogatni kívánja az ilyen jellegű vállalkozásokat az európai vérkeringésbe történő bekapcsolódás érdekében."

A közalapítvány titkára elismeréssel szólt a Rómer Ház Közalapítványról, ami elindította a Hrabal művészmozit akkoriban, amikor országos támogatási program még kilátásban sem volt.

A győri belvárosban lévő épület felújításához a megyei önkormányzat négymillió forinttal járult hozzá, emellett a megye sikeresen pályázott tavaly a kulturális tárcánál, amely 16,5 millió forinttal támogatta a művészmozinak otthont adó kulturális központ rekonstrukcióját. Ebből az összegből korszerűsítették a mozi Premier termének hangtechnikáját.