Újra lesz Budapesten autósmozi

2007.07.03. 14:37
Egy évtizedes szünet után a Nagykőrösi úti Fővárosi Autópiac területén jövő szerdán indul a vetítés az S.O.S. szerelemmel. Kocsiba be, ablakot le!

Az új autósmozi július 11-én, jövő szerdán nyitja meg kapuit a Sas Tamás rendezte S.O. S. Szerelem című filmmel. Másnap Rohonyi Gábor alkotása, a Konyec látható a Nagykőrösi úton. Egyelőre szerdánként és csütörtökönként lesz autósmozi, szeptembertől azonban már a hétvégéken is kinyitnak.

"Mára felnőtt egy új korosztály, amelyik csak hallomásból tudhatja, milyen sajátos kulturális élményt jelent a csillagos ég alatt nézni a kocsiból az óriásvásznat" - mondta Földes Tamás, a Fővárosi Autópiac Kft. igazgatója.

Földes szerint az idősebb korosztály még jól emlékezhet rá, hogyan szaporodtak el a fővárosban és környékén az autósmozik, amiket a plázák multiplexei tettek tönkre.

Egy felmérésből azonban kiderült, sokan szívesen befizetnék a fejenkénti 800 forintot, hogy a parkolóban álló kocsijuk szélvédőjén át nézhessék a mozit, s autórádiójukon hallgathassák a film dialógusait, zenéjét. A szabadban nyújtott éjszakai romantika közösségi élményére igény van ma.