Marakodnak a Bábel alkotói

2007.02.28. 10:33
Az emberek közötti szakadékokról és egymás meg nem értéséről szóló Bábel alkotói összebalhéztak egymással. A hét Oscarra jelölt film rendezője, Alejandro Gonzalez Inarritu egy levélben azzal vádolja a forgatókönyvírót, Guillermo Arriagát, hogy a Bábelt övező médiafigyelmet kihasználva kisajátítja a filmet.

Arriaga, forgatókönyvíró egy rádióinterjúban mondta el kedden, hogy Inarritu ellopta tőle a filmben szerzett érdemeit, mikor a stáblistán alkotóként tüntette fel magát.

Ez azután történt, hogy

A mexikói származású filmesek együttműködése a Korcs szerelmekkel kezdődött. Kilenc éves együttműködésnek vet véget a Bábellel és a 21 grammal befutott alkotópáros között fokozódó feszültség.

Inarritu és Arriaga már korábban is vádolták egymást a nyilvánosság előtt azzal, hogy a másik ki akarja sajátítani legutóbbi filmjük, a Bábel sikerét. A hét nyelven és három kontinensen játszódó filmet a forgatókönyvért és a rendezésért is jelölték Oscarra, összesen hét kategóriában, de végül csak Gustavo Santaolalla vihetett haza aranyszobrot a Bábel zenéjéért.