Judit
2 °C
7 °C

Marakodnak a Bábel alkotói

2007.02.28. 10:33
Az emberek közötti szakadékokról és egymás meg nem értéséről szóló Bábel alkotói összebalhéztak egymással. A hét Oscarra jelölt film rendezője, Alejandro Gonzalez Inarritu egy levélben azzal vádolja a forgatókönyvírót, Guillermo Arriagát, hogy a Bábelt övező médiafigyelmet kihasználva kisajátítja a filmet.

Arriaga, forgatókönyvíró egy rádióinterjúban mondta el kedden, hogy Inarritu ellopta tőle a filmben szerzett érdemeit, mikor a stáblistán alkotóként tüntette fel magát.

Ez azután történt, hogy

A mexikói származású filmesek együttműködése a Korcs szerelmekkel kezdődött. Kilenc éves együttműködésnek vet véget a Bábellel és a 21 grammal befutott alkotópáros között fokozódó feszültség.

Inarritu és Arriaga már korábban is vádolták egymást a nyilvánosság előtt azzal, hogy a másik ki akarja sajátítani legutóbbi filmjük, a Bábel sikerét. A hét nyelven és három kontinensen játszódó filmet a forgatókönyvért és a rendezésért is jelölték Oscarra, összesen hét kategóriában, de végül csak Gustavo Santaolalla vihetett haza aranyszobrot a Bábel zenéjéért.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?