Britek is díjazták a meleg cowboy-filmet

2006.02.20. 14:11
A Brit díjkiosztón a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb mellékszereplő és a legjobb adaptált forgatkönyvért járó díjat vihették haza az alkotók.
Két héttel az Oscar-díjkiosztó előtt újabb díjakat kapott a Brokeback Mountain. A meleg cowboyokról szóló dráma a Brit díjkiosztón söpört be négy maszkot. A legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb mellékszereplő és a legjobb adaptált forgatókönyvért járó díjat vihették haza az alkotók.

A BAFTÁn legjobb film kategóriában a Brokeback legyőzte a Capote, az Ütközések, a Jó éjt, jó szerencsét és az angolok kedvenc jelöltjét Az elszánt diplomatát.

Míg Jack Gyllenhaalnak sikerült díjat nyernie, addig Heath Ledger alulmaradt a legjobb színésznek járó díjért zajló versengésben. A díjat az Oscarra is a legesélyesebbnek tartott Philip Seymour Hoffman nyerte, aki Truman Capote játssza a Capote című filmben.

A legjobb színésznő Reese Witherspoon lett, aki Johnny Cash szerelmét, June Carter Casht alakítja a Nyughatatlan című filmben. A legjobb női mellékszereplő Thandie Newton lett, akinek az Ütközések című filmben nyújtott alakítását díjazta a BAFTA. A díjkiosztót vasárnap este Londonban tartották.