Majdnem leégett Gotham City

2007.04.25. 13:13
Leégett az a chicagói posta, ahol a legújabb Batmant forgatták Christian Bale főszereplésével. Senki sem sérült meg.

Tűz ütött ki egy üres postahivatalban kedden Chicagóban, ahol a Dark Knight című soron következő Batman-részt forgatták, írja a Breitbart. A stáb egész héten ott forgatott, mivel az öreg postát alakították át Gotham város nemzeti bankjává. A szemtanúk közül sokan azt hitték, a forgatás része a tűz.


„Sokkal rosszabbnak nézett ki, mint amilyen valójában volt” – jelentette ki a körzet tűzoltó parancsnoka, Jose Santiago. Az épület szigetelése fogott tüzet, de sérülés nem történt. A lángokat a belső öntözőrendszer és az épület tizennegyedik emeleti szellőzőnyílása állította meg.

A Dark Knight című film a Christopher Nolan által felfrissített Batman-széria második része, amiben a Denevérember (Christian Bale) ellenfele újra Joker lesz. Jokert Jack Nicholson helyett a Brokeback Mountainért Oscar-díjra jelölt Heath Ledger alakítja. Kétarc civil megfelelőjét Aaron Eckhart játssza, és a stábban maradt az előző részből Michael Caine és Morgan Freeman is. Rachel Dawes szerepét Katie Holmes helyett Maggie Gyllenhaalnak adták.

A Batman: Kezdődik megújított koncepciója jót tett a produkciónak, mert a 150 millió dollárból forgatott film 370 milliót hozott vissza, ezért a Dark Knightot is ennyiből készítik. A forgatókönyvet a rendező öccse, Jonathan írta, David Goyer a történetet jegyzi. A filmet 2008 júliusában mutatják be.