Hámori Gabriella sztár lesz

2006.01.10. 14:16
Hámori Gabriellát meghívták a fiatal színészeket bemutató EFP Shooting Stars programba az 56. Berlináléra, tájékoztatta az Indexet a Magyar Filmunió.
Hámori Gabriella lesz a magyar Shooting Star február 9 - 19. között az 56. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A European Film Promotion (EFP) kezdeményezéseként létrejött rendezvényen Európa legígéretesebb színésztehetségei kapnak lehetőséget, hogy bemutatkozhassanak a filmszakma nemzetközi képviselőinek. Az Európai Unió MEDIA Plus Programja által támogatott 1998-as alapítású program évről-évre húsz ifjú színésztehetségre irányítja a reflektorfényt.

#alt#
Klikk a képre
"Fiatal, tehetséges, ígéretes és játszott már több filmben is főszerepet" - foglalta össze a Filmunió munkatársa az okokat. Hámori Gabriella pályakezdőként Incze Ágnes I love Budapest című filmjének főszerepét alakította Csányi Sándor oldalán. A fővárosban szerencsét próbáló Anikó megformálásáért 2001-ben a JOY Magazin Legígéretesebb színésznőjének járó díját nyerte el a Filmszemlén.

Szerepelt Gothár Péter mozikban be nem mutatott Magyar szépségében, Török Ferenc Szezon és a Csodálatos vadállatok című műveiben, valamint Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című munkájában. Bergendy Péter az Állítsátok meg Terézanyut! című film főszerepe a közönségsiker mellett a csehországi Mlada Boleslav filmfesztiválján a Legjobb színésznő díját is meghozta számára.

Magyarország a Magyar Filmunió EFP tagsága folytán 2002 óta vesz részt a berlini Shooting Stars programon. Eddig Miklós Marcell a Kísértések főszereplője, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter és tavaly Gryllus Dorka vett részt a programon.