Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A Beverly Hills-i zsaru is visszatér

2007.06.12. 10:54
A negyedik rész forgatása előtt közvélemény-kutatással jártak utána, hogyan lehetne újra sikeres a Beverly Hills-i zsaru. A harmadik rész ugyanis elbukott.

A Beverly Hills-i zsarut szeretné folytatni Lorenzo di Bonaventura, producer, és jelenleg a forgatókönyv előkészítésén dolgoznak, írta a ComingSoon.net. A nyolcvanas évek sikerfilmjei közül tavaly decemberben tért vissza a botoxolt Sylvester Stallone Rockyként, idén Rambóként is megmutatja magát, és hamarosan itthon is bemutatják, ahogy John McClane rendet tesz Los Angeles hackerterroristái között.

A Beverly Hills 4 alkotói első körben közvélemény-kutatásban mérték fel, milyen legyen az Eddie Murphy által megformált Axel Foley, és milyen kalandokba bocsátkozzon. "Most már elég információnk van ahhoz, hogy elkezdjünk dolgozni az elkövetkező négy-nyolc hétben egy forgatókönyvíróval" - mondta a producer.

A Rotten Tomatoes szerint jelenleg úgy tűnik, Eddie Murphyt nem érdekli annyira a negyedik rész, de ezt cáfolta a producer: "Eddie Murphynek ez volt az egyik kedvenc karaktere, és azt mondta, a rajongók nagyon várják, hogy újra Axel Foley bőrébe bújjon - nyugtatta meg a nézőket. - És hogy milyen lesz Axel? Ha engem kérdeznek, akkor kevesebb Beverly Hills-i zsaru és több Axel Foley lesz" - nyilatkozta Bonaventura. Az tény, hogy semmilyen szerződést nem írtak még alá a színésszel, bár a producer Eddie Murphyvel készíti a következő vígjátékát is, a Nowherelandet, ami előkészületi fázisban van jelenleg. A történet egy apa-lány kapcsolatról szól, amiben a szülővé válás nehézségeit mutatják be.

Az 1984-es első rész 234 millió dolláros tiszta bevételt hozott, míg a Tony Scott rendezte 1987-es folytatás 153 milliót, az 1994-ben John Landis rendezte harmadik epizód pedig csak 43 milliót. Ez az eredmény hazavágta a franchise-t, bár Lorenzo di Bonaventura szerint ez visszafordítható.