A mutánsok mentik meg Hollywoodot

2006.05.05. 14:53
Kasszasikereket várnak a májusi bemutatóktól az amerikai gyártók és forgalmazók, adta hírül a Reuters. A tavaly ilyenkori előrejelzésekhez képest most nagyobb várakozás előzi meg a moziba kerülő filmeket.

Tavaly ilyenkor egyedül a Star Wars 3 - A sith-ek bosszúja című filmet előzte meg nagyobb várakozás, míg most az X-Men 3 - Az ellenállás vége, a Mission: Impossible 3, A Da Vinci-kód és a Poszeidon egyaránt a "kiemelt érdeklődéssel várt" filmek listáján szerepel.

Az elemzést végző cég az internetes fórumokat, chat-szobákat, blogokat figyelve hasonlítja össze a véleményeket.

"A netes közönség sokkal optimistább a filmek minőségét illetően, és úgy tűnik nagyon várják már a májusban induló blockbuster szezont" - áll a cég elemzésében. A cég a negatív és a pozitív hozzászólásokat átlagolja: az 1-5-ig terjedő skálán idén 3,93 az átagérték a tavaly ilyenkori 3,65 helyett.

Az elemzők szerint a mozibevételek tavalyi visszaesését több tényező is előidézte, az olcsó dvd-ktől kezdve egészen a mozik körüli rossz parkolási helyzetig és a drága jegyekig. A legnagyobb visszatartó erő viszont a filmek "gyatra minősége" volt, áll a cég értékelésében.